Een vleugje supercar in je wagenpark…

Men zegt dat elektrische auto’s duur zijn… Heel duur, zelfs voor wie de beste oplaad- en accuoplossingen wil. Daarbij vergeten we voor bedrijfswagens de aftrekbaarheid van de thermische equivalenten niet meer is wat ze geweest is… Ondertussen wordt de elektrische auto steeds democratischer. Zozeer zelfs dat hij nu technologieën bevat die vroeger voorbehouden waren aan enkele dure supercars. De nieuwe KIA EV6 is een goed voorbeeld.

Elektriciteit is de kaarten van technische deskundigheid en aantrekkelijkheid aan het herschudden. De Duitse specialisten hadden hun reputatie opgebouwd op de verfijning van hun grote thermische blokken, met zes of acht cilinders of zelfs meer. Deze deskundigheid is niet langer van nut in het elektronische tijdperk. Anderzijds profiteren enkele minder prestigieuze fabrikanten nu van hun voorsprong en vroege investeringen op het gebied van geëlektrificeerde auto’s, aangevoerd door de Zuid-Koreanen. Kia’s EV6 is daar een overtuigend bewijs van.

Met zijn hybride, plug-in hybride en elektrische (*) aanbod claimde Kia al een stevige positie op de lage-emissiemarkt. Vandaag voegt het merk er nog een laag aan toe door de lancering van wat de eerste ambassadeur van een gloednieuwe elektrische reeks moet worden. De Kia EV6 luidt een gloednieuw modulair platform in dat uitsluitend werd ontwikkeld voor de behoeften van elektrische aandrijving en dat als basis zal dienen voor de ontplooiing van een gamma binnen het gamma. Een nieuwe generatie van elektrische auto’s is dus geboren met deze auto met een op zijn zachtst gezegd spectaculair design! Een nieuwe esthetische taal die veel elektrische auto’s een beetje een ouderwetse uitstraling geeft, ook al zijn ze er net. Voor de goede orde, de EV 6 dankt zijn futuristische crossover-lijnen aan de teams van onze landgenoot Luc Donckerwolke…

Binnenin heerst een sportieve sfeer, met een zorgvuldige ergonomie en een onmiskenbare visuele kwaliteit. De meeste gebruikte materialen zijn gerecycleerd, zoals de zetels, die volledig neerklapbaar zijn en bekleed met een textielstof gemaakt van plastic flessen. Het model heeft een wielbasis van 2,9 m (!), wat de bijzonder royale binnenruimte ten goede komt, vooral op de achterbank.

800 volt

Maar het meesterstuk van deze Kia EV6 is zijn 800 volt architectuur, een technologie die voorheen was voorbehouden aan een paar elektrische supercars. Het maakt ultrasnel laden mogelijk met een maximaal vermogen van 350 kW… dat is veel, echt veel! Aan een snellader langs de snelweg kan zo in amper 5 minuten 100 km bereik worden teruggewonnen… Niet eens de tijd om een koffie te drinken! Afhankelijk van de gekozen versie wordt het model aangedreven door één of twee elektromotoren. Hij is dus beschikbaar met achterwielaandrijving of met vierwielaandrijving, en biedt een actieradius van maximaal 528 km! Ten slotte beschikt deze EV6 ook over een vehicle to grid technologie, waardoor hij een hele reeks 220 volt apparaten, computers, barbecues of zelfs elektrische fietsen van stroom kan voorzien… Een eerste stap in de richting van multimodaliteit…

We zijn zeker dat je het stuur van de EV6 niet wil loslaten. Want naast zijn dynamische kwaliteiten (dankzij de lange wielbasis en het lage zwaartepunt!) kan het model uitpakken met prestaties die op zijn zachtst gezegd adembenemend zijn. De GT-versie is in staat om in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren! Zo beschikt het model over maar liefst 585 pk en 740 Nm… Merk op dat op het vlak van vermogen alle versies vrij goed scoren, zelfs de ‘basisversie’ met 170 pk en 350 Nm… aangeboden voor minder dan 40.000 euro exclusief btw. Dit is slechts één van de vele argumenten die hem hoog op de wensenlijstjes zullen doen belanden en hem een veelbelovende carrière in het wagenpark zullen bezorgen.

(*) E-Soul, Ceed SW PHEV, XCeed PHEV, Niro Hybrid, Niro Plug-in Hybrid, E-Niro, Sorento Hybrid, Sorento PHEV.

Meer info: kia.com

#Advertorial #Auto #Tests

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Garage New 4AS 1070 Anderlecht
KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
DWCC Vilvoorde 1800 Vilvoorde
DWCC Meise Wolvertem 1861 Wolvertem
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Van Mossel Kia Center Aarschot 3200 Aarschot
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Novoto 8530 Harelbeke
Novoto 8830 Hooglede
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending