Eerste Belgische Polestar Space opent in Brussel

Polestar, het Zweedse elektrische automerk, breekt met het traditionele autoretailmodel met de opening van de eerste Polestar Space in Brussel. Hier koop je geen wagen, dat doe je online. Wel kan je er terecht voor informatie en inspiratie over Polestar, elektrisch rijden en alles wat daarbij komt kijken. Vanaf morgen, zaterdag 25 juli, zal Polestar Brussels zijn deuren openen voor het publiek.

Tijdens het Autosalon in januari 2020 maakte Polestar zijn intrede in België als nieuwe speler op de markt van elektrische wagens. Het merk onderscheidt zich onder meer door zijn unieke, volledig digitale retail model waarin de klant steeds centraal staat. Zo zijn er in België al Polestar 2 wagens besteld, zonder enig fysiek retailpunt in de Benelux. Maar daar komt nu verandering in.   

Op 25 juli opent de eerste Polestar Space van België in Brussel waar geïnteresseerden fysiek kunnen langskomen om met een product expert te spreken. Zo kan een klant zelf bepalen waar en wanneer hij met Polestar in contact komt. Van daaruit zullen ook de eerste testritten voor consumenten georganiseerd worden.

“Dat we Brussel als eerste locatie kiezen is geen toeval. De Belgische markt van elektrische wagens heeft nog heel wat potentieel en de integratie van EV’s staat hier nog in zijn kinderschoenen. Met Polestar nemen we een voortrekkersrol op en willen we de transitie naar duurzame mobiliteit helpen versnellen,” legt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, uit.

Een hertekend retailmodel: geen commissie, enkel expertise

Toch is de Space niet gericht op verkoop, want het aankopen van een wagen doe je enkel en alleen online. De Space heeft geen voorraad, waardoor geïnteresseerden niet overhaald worden om een niet-gepersonaliseerde configuratie aan te kopen. De medewerkers zijn productexperts, geen verkopers. Ze krijgen dan ook geen commissie. Het doel van de Spaces is om bezoekers te informeren. De rest ligt in de handen van de consumenten zelf, zij kunnen de hele customer journey zelf invullen, van de eerste aanvraag online tot en met de levering. Testritten kunnen ter plaatse worden uitgevoerd, leveringen kunnen thuis of op kantoor worden ingepland.

“De Polestar Space is onze manier om het gezicht van de automotive retail te veranderen,” zegt Lies Eeckman, Managing Director van Polestar België. “Zonder verkopers en zonder voertuigen op voorraad is er geen harde verkoop, geen verplichting om de voorraad te verschuiven en is het bijgevolg een volledig klantgerichte reis. De consumenten bepalen zelf in welke mate ze in interactie treden met de Polestar 1, de Polestar 2 en de Polestar Specialisten, met de bedoeling hun ervaring af te stemmen op hun exacte behoeften, niet op die van het merk. Zodra ze de perfecte configuratie hebben gevonden, en eventueel een testrit hebben gemaakt, plaatst naadloze digitale interactiviteit het voertuig in de app van de klant, klaar om te bestellen wanneer het hen uitkomt. Dat neemt de stress weg tijdens het aankoopproces, wat het kopen van een wagen opnieuw leuk maakt!” 

Betrouwbare partners als basis voor nationaal netwerk 

 Het onderhoud van de Polestar wagens wordt verzorgd door erkende Polestar Service Partners. Dit zijn een aantal zorgvuldig geselecteerde Volvo partners in België, die speciaal getraind en gecertificeerd zijn door Polestar. In Brussel is dit Sterckx-De Smet. Bij onderhoud wordt de wagen thuis of op het werk bij de klant opgehaald en na afloop teruggebracht. Op die manier zorgt Polestar opnieuw voor een zorgeloze beleving voor de klant. 

“We zijn enorm enthousiast dat we met Sterckx-De Smet als private investeerder mee kunnen stappen in het Belgische Polestar-verhaal. Het laat ons toe om met een nieuwe bril naar onze eigen sector te kijken. Zo kozen we als locatie voor de dynamische buurt aan Tour & Taxi en zal de manier van werken ook anders zijn dan wat we tot nu toe gewoon zijn. Ons team van Polestar Product Specialists is er alvast klaar voor,” klinkt het bij Philip Vandewalle, Managing Director van Sterckx-De Smet en investeerder van de Polestar Space in Brussel.   

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be of bel 0472 / 80 26 25)

Polestar Brussels 1000 Brussels