Eerste Belgische showroom van Microlino opent zijn deuren

Bij D’Ieteren in de Brusselse Maliestraat te Brussel, gaat binnenkort een klantenruimte open die volledig is gewijd aan de kleine elektrische stadsauto. In het hart van de stad zal de showroom vanaf begin januari de eerste klanten onthalen.

In de showroom kunnen klanten terecht voor alle informatie over de modellen en uitrustingen en krijgen ze deskundig advies over elektromobiliteit. Er zullen verschillende modellen tentoongesteld staan en ter beschikking gesteld worden voor een testrit.

Het gros van de verkoop van het merk zal via de website van thuis uit of vanop kantoor, plaatsvinden want het configureren en bestellen van een Microlino is in enkele klikken geklonken. Maar wie wil kan ook online bestellen tijdens een bezoek aan de showroom.

We zijn bijzonder tevreden onze showroom in het hoofdkwartier van D’Ieteren in het stadscentrum te openen, een natuurlijke thuisbasis voor de Microlino’. Vincent Struye de Swielande – Algemeen directeur Microlino

Wim, Oliver en Merlin Ouboter, de Zwitserse familie die ook de beroemde Micro Kickscooter-step uitvond, zijn de bedenkers van de Microlino. Deze kleine stadsauto is het resultaat van een innovatieve aanpak: hij is milieuvriendelijker en neemt minder plaats in dan een auto en is tegelijk comfortabeler dan een tweewieler. Hij heeft een nominale capaciteit van 12,5 kW, een kofferinhoud van 230 l (wat overeenkomt met het volume van drie pakken waterflessen bijvoorbeeld) en een rijbereik dat varieert tussen 90 en 230 km. Bovendien is de Microlino het enige voertuig van deze categorie dat over een monocoque-onderstel beschikt. Dit type constructie verbetert de kwaliteit, levensduur en veiligheid ten opzichte van de klassieke buizenframes die meestal worden gebruikt in bijvoorbeeld microcars. De kleine stadsauto wordt gebouwd in de fabriek van het merk in Turijn, in Italië.

Met een lengte van 2,5 meter vindt de Microlino bijna overal een plekje om op te laden, wat via een gewoon stopcontact drie tot vier uur duurt (afhankelijk van het type batterij). Dankzij een voertuiggewicht van zo’n 500 kg heeft de kleine elektrische motor helemaal geen moeite met het vervoeren van twee inzittenden en een volgeladen koffer van 230 l en is ook het rijden zelf aangenaam. Deze microauto is een zuivere vorm van mobiliteit die zich opwerpt tegen de huidige trend waarbij veel auto’s te groot zijn.

De Microlino is ook te zien zijn in Paleis 11 tijdens het autosalon van Brussel.

Adres van de showroom: D’Ieteren, Maliestraat 50, 1050 Brussel

#Auto #Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview