Eindelijk bevestigd: Inchcape gaat BYD invoeren in België en Luxemburg

BYD Han

Inchcape gaat in België en Luxemburg strategische samenwerking aan met BYD, toonaangevende fabrikant van elektrische voertuigen.

Inchcape, wereldwijd actief als onafhankelijke distributeur van diverse automerken, is aangesteld als verkoop- en servicepartner van BYD in België en Luxemburg. BYD is ‘s werelds grootste fabrikant van elektrische voertuigen en batterijen.

De strategische samenwerking houdt in dat Inchcape vanaf oktober 2022 in België en Luxemburg elektrische personenauto’s van BYD op de markt zal brengen. Inchcape zal zijn uitgebreide aanwezigheid in beide markten gebruiken om samen met BYD een online én offline verkoop- en servicenetwerk op te zetten. In oktober opent in Zaventem bij Brussel het eerste belevingscentrum voor particulieren, waar klanten met de auto’s en geavanceerde technologie van BYD kunnen kennismaken. ​

Met zijn uitgebreide ervaring met geslaagde marktintroducties voor autobouwers en goede kennis van elektrische voertuigen kan Inchcape de markt voor elektrische voertuigen in België helpen om te groeien. Het is daarenboven een koploper in data, digitalisering, technologie, cyberdiensten en kennis van de lokale markt, en daarmee de ideale partner om klanten bij te staan in hun kennismaking met BYD als wereldwijd automerk.

BYD heeft bijna 30 jaar ervaring in onderzoek naar en ontwikkeling van batterijen en staat wereldwijd bekend om zijn baanbrekende technologie en innovatieve totaaloplossingen voor e-mobiliteit, van elektrische bussen en vrachtwagens tot bestelwagens en personenauto’s.

LEES OOK: Hoe BYD de Europese markt wil veroveren

BYD is de enige fabrikant van elektrische voertuigen die zijn eigen batterijen, elektromotoren, motorsturingen en computerchips heeft ontwikkeld. Die geavanceerde technologie, met onder meer de ultraveilige bladebatterij, vormt het hart van de personenauto’s van BYD die binnenkort in België en Luxemburg hun opwachting maken.

Het aanbod omvat onder meer de sportieve, hoogtechnologische sedan BYD HAN, de SUV BYD TANG met zeven zitplaatsen en vierwielaandrijving, en de BYD ATTO 3, een opvallende en dynamische SUV uit het C-segment die speciaal werd ontworpen voor de Europese markt op basis van het innovatieve e-Platform 3.0 van BYD.

Glafkos Persianis, CEO van Inchcape Europe, licht toe:

Samen met BYD beschouwt Inchcape onze samenwerking als een uitgelezen kans om de toonaangevende innovatie in elektrische batterijen en milieuprestaties van BYD te combineren met de ervaring in marktintroducties, de technologische voorsprong en de oplossingen van Inchcape. De visie van BYD om op het vlak van duurzaamheid met nieuwe technologieën verder te gaan dan louter uitstootvrij rijden, sluit perfect aan bij de milieudoelstellingen van Inchcape. Met de hulp van dit platform zullen wij klanten een ongeëvenaarde omnikanaalervaring met een gloednieuw gamma personenauto’s van wereldklasse bieden.” ​ ​ ​ ​

Michael Shu, General Manager en Managing Director, BYD Europe en International Cooperation Division, verklaarde:

“BYD is verheugd om met Inchcape in zee te gaan voor de introductie van ons gamma milieuvriendelijke personenauto’s met de allernieuwste batterijtechnologie bij consumenten in België en Luxemburg. BYD is vastberaden verder te innoveren in uitstootvrij vervoer en al zijn klanten lokale ondersteuning te blijven bieden. Inchcape heeft kennis van de lokale markt en expertise in de sector en beschikt over kundige medewerkers om aan onze verwachtingen op het vlak van dienstverlening te voldoen. Samen zullen wij onze gedeelde visie kunnen waarmaken om de elektrificatie en de groei van uitstootvrij vervoer in België en Luxemburg te versnellen.”

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine