Eindelijk officieel: Leasys komt naar België

Wij kondigden het al in oktober exclusief aan op onze website: de internationale expansie van Leasys SpA, de onderneming voor mobiliteit en verhuur op lange termijn van FCA Bank, zet zich voort met de vestiging van een nieuwe tak van de Italiaanse Holding in België.

Nadat Leasys zich eerder al vestigde in Spanje, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, zet de onderneming haar aangekondigde expansie voort. Ze positioneert zich in een markt die verzadigd is in de leasingsector, maar nog steeds aanzienlijke groeiperspectieven biedt op het vlak van langetermijnverhuur, met name wat de verhuur aan kmo’s en particuliere klanten betreft.

Aan het roer van Leasys Belgium staat Danny Meulenberghs, die rapporteert aan Jean-Luc Mas, General Manager van FCA Bank Group in België.

200.000 wagens

In Italië noteerde Leasys een stijging van ongeveer 5 procent gehuurde wagens in vergelijking met 2016, een recordjaar met meer dan 54.000 geleverde voertuigen. De groei is het sterkst in het segment van de vrije beroepen en privépersonen en bewijst dat ook particulieren zich laten overhalen tot huren wanneer het aanbod helder, gebruiksvriendelijk en vlot toegankelijk is. In het totaal beheert Leasys vandaag de dag ongeveer 200.000 voertuigen, zowel personenwagens als bedrijfsvoertuigen.

Het succes van Leasys steunt op efficiëntie en innovatieve diensten dankzij digitale technologieën, een strategisch voordeel waarin Leasys blijft investeren. Een andere belangrijke pijler is het vernieuwde gamma van FCA-producten.

De internationale expansie kadert in een bredere groei- en diversifiëringsstrategie van FCA Bank Group, dat zijn marktaandeel wil uitbreiden door FCA-modellen op Europees niveau doeltreffender aan te bieden, en dat zowel op de fleetmarkt als aan particulieren. Met de expansie van de referentiemarkten zal Leasys alsmaar competitiever worden en nog beter inspelen op de behoeften van zijn lokale en internationale klanten. De onderneming heeft zich dan ook als doel gesteld om in de komende drie jaar uit te groeien tot een van de vijf grootste spelers op de Europese huurmarkt.

Be Free & Be Free Pro

Leasys “exporteert” trouwens zijn beste producten van vorig jaar, “Be Free” en “Be Free Pro” naar ons land, producten die reeds een succesrijke lancering kenden in Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

  • Be Free is een mobiliteitsformule op maat van particulieren. Een voorafbetaling is trouwens niet nodig en de verhuurprijzen zijn vast (vanaf 199 euro voor 48 maanden en 40.000 km). En de belangrijkste diensten op gebied van verzekering en assistentie zijn naar gelang het voorstel inbegrepen. En als de particulier van mening verandert of andere mobiliteitsnoden heeft, kan hij of zij de wagen terug inleveren vanaf de dertiende maand zonder bestraffing indien het gaat om een Fiat Panda of een Fiat 500. Voor de andere modellen is het wachten tot de 25e maand.
  • Be Free Pro is een formule voor de langetermijnverhuur voor professionals. Die laat toe vanaf de 25e maand zonder sanctie uit het contract te stappen. Het contract past zich ook aan doorheen de levensloop van de wagen (door de duur en de kilometers) en de formule is beschikbaar zonder aanbetaling.

 

#Fleet Management #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Trending