Electricea breidt team en werkterrein uit

Electricea, gevestigd in Lauwe bij Kortrijk, was tot voor kort alleen actief in West-Vlaanderen, met voornamelijk laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Nu denkt het bedrijf echter aan een uitbreiding van haar werkterrein en haar activiteiten. Daarvoor trokken zij drie versterkingen aan.

“Om de groei van producten en diensten van Electricea verder te ontwikkelen hebben we Sven Van Malder en Roel Keunen benaderd. Naast het feit dat de heren al jaren samenwerken en ervaring hebben met elektrische mobiliteit, hebben we hiermee direct een goede vertegenwoordiging voor heel België en Nederland” aldus Jean-Philippe Herman, zaakvoerder van Electricea. “Sven en Roel zijn voor ons de aangewezen personen om het productengamma van Electricea verder uit te breiden. Met hun kennis van de markt en netwerk in de EV branche, zijn we ervan overtuigd dat we met Electricea voor iedereen een compleet en onafhankelijk aanbod in huis gaan hebben.”

De ambities van Electricea zijn groot en met de aanstelling van Van Malder en Keunen is het team, tezamen met de eerder aangestelde Dirk Vancauwenberghe, compleet. Vancauwenberghe zal met zijn technische kennis de markt van thuisopslag onderzocht voor Electricea.

Meer dan enkel laadpalen

En zullen die ambities van de Belgische onderneming zowel in heel België als in Nederland te merken zijn. Met de komst van de twee heren biedt Electricea importeurs, concessiehouders, netwerken van garageconcepten en onafhankelijke garagisten de mogelijkheid om te kiezen hoever zij willen gaan op het gebied van EV. Dat kan beginnen met een eigen laadstation of de verkoop van laadstations aan EV-rijders, tot advies en training bij de introductie van een EV of zelfs technische training voor Service & Onderhoud van een nieuwe voertuig. Alles wordt afgestemd op de wensen en behoeften van het garagebedrijf.

Van Malder en Keunen vullen aan: “Met Electricea hebben we niet de intentie om een nieuwe EV merk/garageconcept in de markt te zetten, maar importeurs, netwerken en garagebedrijven volledig te ontzorgen met producten en diensten rondom elektrische mobiliteit, die direct toegevoegde waarde hebben.”

Electricea is gestart als leverancier van laadstations en laadpassen. Maar richting de toekomst wordt het steeds belangrijker om ook energie management aan te bieden met daarbij energieopwekking en -opslag. Dus ook daarmee wordt het productengamma op korte termijn uitgebreid. Daarnaast is het team van Electricea in te huren voor kennissessies, advies en trainingen. Hun kennis van de markt en producten willen ze graag delen en inzetten om elektrische mobiliteit voor iedereen bereikbaar te maken.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!