Electro-Test maakt snelladers beschikbaar voor derden in zijn nieuwe gebouw

(vlnr) Henri Vandervorst voorzitter raad van bestuur bij ET, Kurt Ryon burgemeester van Steenokkerzeeel, Ellen Vandervorst bestuurder bij ET, en Jens Van boven van Eneco.

Electro-Test, een erkend organisme voor technische controles en opleidingen, is verhuisd naar een nieuw kantoor te Melsbroek. De ruim 100 werknemers namen hun intrek in een bijna energieneutraal gebouw met allerhande technische innovaties. Electro-Test biedt er ook opleidings- en vergaderfaciliteiten aan voor ondernemingen in de buurt. Op de site staan 10 reguliere laadpalen voor hybride voertuigen. Vooraan het gebouw staan twee snelladers, die ook voor derden beschikbaar zijn. Dit is de eerste KMO met een dergelijk oplaadaanbod.

Sterk groeiende keuringsorganisatie

De inspecteurs van Elektro-Test voeren over heel België wettelijk verplichte controles uit op elektrische, gas- en brandinstallaties, stookolie- en drukinstallaties, hijs- en hefwerktuigen, liften, energie,… Daarnaast worden er heel wat opleidingen gegeven aan technische specialisten.
De scope wordt nog steeds uitgebreid en het bedrijf is de jongste jaren sterk gegroeid. Er was behoefte aan een ruimere huisvesting en aan de Haachtsesteenweg 236 in Melsbroek werd een nieuwe vestiging gebouwd die nu officieel in gebruik werd genomen.

Energieneutraal kantoorgebouw

Het gloednieuwe, bijna energieneutrale kantoorgebouw is bijna zelfvoorzienend en uitgerust met de laatste technische innovaties. Zonnepanelen en warmtepompen op het dak van het gebouw genereren energie voor de dagelijkse werking en voor de warmtebehoefte. De lokalen worden ook ter beschikking gesteld van bedrijven in de buurt. Zo’n centrale aanpak reduceert uiteraard het aantal verplaatsingen en heeft een positieve impact op de ecologische voetafdruk van de omgeving.

Vergroening wagenpark

De inspecteurs van Electro-Test zijn veel onderweg en de ecologische aanpak van het bedrijf focust daarom ook sterk op de vergroening van het wagenpark. Alle dienstwagens met verbrandingsmotoren worden vervangen door hybride wagens. Recent werden ook 22 elektrische wagens besteld. Deze voertuigen voldoen aan de hoogste comfortstandaard en veiligheid. Opladen is eenvoudig met niet alleen laadpunten aan het kantoorgebouw, maar ook bij de medewerkers thuis.

Snelladers ter beschikking van het publiek

Energieleverancier Eneco plaatste op de site 10 reguliere laadpunten (22 kVA) voor een normale oplading. Maar zegt algemeen directeur Ellen Vandervorst: “We zijn nog een stap verder gegaan door de plaatsing van 2 quick charging laadpalen (50 kW) voor het snel opladen van elektrische voertuigen. Deze laadinfrastructuur is ook beschikbaar voor het publiek. We zijn de eerste KMO die over dergelijke publieke snellaadpalen beschikt.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!