Elektrische bedrijfsfietsen verdubbelen potentiële gebruikers

Vélo

Uit een onderzoek van BikeForm en VAB blijkt dat de elektrische fiets dubbel zoveel mensen op de fiets zou kunnen krijgen voor woon-werkverkeer … mits bedrijven zelf ook hun duit in het zakje doen door te stimuleren en obstakels weg te nemen.

BikeForm, een online platform rond bedrijfsfietsen, en VAB voerden een enquête uit bij 1700 werknemers over het gebruik van de fiets in het woon-werkverkeer. Bij de analyse werd specifiek gekeken naar de steekgroep waarbinnen potentiële (elektrische) fietsers zitten: werknemers die op minder dan 10 km van hun werk wonen.

De conclusies:

  1. Het potentieel aan fietsers in het woon-werkverkeer verdubbelt tot 35% dankzij de elektrische fiets.
  2. De werknemers (64%) zien toekomst in elektrische fiets als bedrijfsfiets.
  3. Bedrijven kunnen verschillende (5 van de 8) obstakels om niet te fietsen zelf wegnemen.
  4. Bedrijven kunnen met een stimuliprogramma de fiets in het woon-werkverkeer promoten.

Obstakels wegnemen … en stimuleren

Het potentieel is er dus maar dat betekent nog niet dat werknemers automatisch ook voor de (elektrische) fiets kiezen. Dit zijn de belangrijkste redenen  waarom de werknemers zelden of nooit de fiets gebruiken:

Gebruik fiets

Maar los van deze obstakels kunnen de bedrijven zelf stimuli geven. Niet alleen door een bedrijfsfiets aan te bieden maar ook door die te ondersteunen met extra diensten. Het allerbelangrijkste is volgens de werknemers een goede fietsenstalling op het werk (95% vindt dit eerder tot zeer belangrijk). Daarnaast zijn ook een goede verzekering (81%) en een fietsvergoeding (81%) de belangrijkste stimuli om vaker de fiets te nemen.

diensten fiets

#Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Trending