Elektrische Volvo voor nieuwkomers delaware

Op maandag 5 september vatten meer dan 150 juniors hun eerste werkdag bij delaware aan. Ze kwamen samen in de duurzame innovatiehub Snowball in Harelbeke voor een nieuw avontuur: de start van hun loopbaan bij delaware. Managing Director Jan De Bock verwelkomde de nieuwkomers, die ernaar uitkeken om van hun oudere collega’s te leren tijdens de Analyst Bootcamp. Ze ontvingen ook hun bedrijfswagen: een volledig elektrische Volvo XC40 Recharge van Belgische makelij.

“Ik ben ongelooflijk trots dat ik opnieuw een grote groep nieuwkomers mag verwelkomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze nieuwe, talentvolle generatie haar uiterste best zal doen om onze droom te helpen verwezenlijken”, zegt Jan De Bock, Managing Director bij delaware Belux. “We bouwen aan een organisatie voor de lange termijn en om die droom te verwezenlijken, moeten we respect hebben voor onze leefomgeving. De zorg voor onze mensen en de positieve impact op ons leefmilieu zijn dan ook essentieel voor wat we willen bereiken.”

Om zijn duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken is delaware bereid veranderingen door te voeren die als disruptief gezien kunnen worden. “We gaan bewuster om met mobiliteit en duurzaamheid en zijn nu al enkele jaren ons wagenpark aan het vergroenen. 90% van de bedrijfswagens die we in 2022 hebben geleased, waren volledig elektrische voertuigen,” zegt Jan.

Dit jaar heeft delaware besloten een krachtig standpunt over de verduurzaming van zijn wagenpark in te nemen. Daarom gaat delaware in zee met Volvo, Novabil en Westlease. De 150 nieuwkomers krijgen een volledig elektrische Volvo XC40 Recharge van Belgische makelij.

A match made in Belgium

“Dankzij onze samenwerking met Volvo en Novabil hebben we een volledig elektrisch voertuig gevonden dat aan onze noden voldoet”, zegt Pieter Sanders, Fleet & Facility Manager bij delaware Belux. “De Volvo XC40 Recharge heeft een actieradius van meer dan 400 km, wat onze medewerkers zeker appreciëren. Als deze wagen op de juiste manier wordt gebruikt, kan hij onze consultants in alle veiligheid van klant A naar B brengen, naar het delaware-kantoor en naar huis. Uiteraard zullen we onze medewerkers begeleiden bij hun overstap naar elektrisch rijden en aangeven waar ze superchargers zoals Fastned en IONITY kunnen vinden.”

“In december 2021 vroegen we Volvo om een offerte naar aanleiding van onze zoektocht naar starterswagens”, vervolgt Pieter. “We hebben voor Volvo, Novabil en Westlease gekozen omdat ze een sterke offerte indienden, omdat ze hun wagens in België bouwen, wat voor een kortere en duurzamere toeleveringsketen zorgt, en omdat ze zekerheid bieden op de wispelturige automarkt.” Noch het wereldwijde tekort aan chips en auto-onderdelen, noch de bijhorende risico’s op langere levertijden vormden een probleem voor Volvo.

“Dit is onze grootste levering van volledig elektrische wagens op één dag”, zegt Wim Soenens, Commercieel Directeur bij Novabil. “Alle partners hebben hun uiterste best gedaan om de verwachte leverdatum te halen. De Volvo XC40 Recharge is het eerste volledig elektrische voertuig dat door Volvo is gebouwd. We zijn ongelooflijk trots dat we het mogen verdelen. Ik kan bevestigen dat delaware één van de weinige organisaties in België is die volledig elektrisch gaan voor hun nieuwkomers.”

Westlease, dat deel uitmaakt van de Van Mossel Automotive Groep en de huidige leasepartner van delaware in dit samenwerkingsverband met Volvo en Novabil, deelt die visie. “We zijn blij dat dit samenwerkingsverband wordt uitgebreid”, zegt Benoit Carrette, Sales Manager bij Westlease. “We zien een enorm potentieel in elektrische voertuigen en sluiten volledig aan bij de ambities van delaware om mobiliteit duurzamer te maken.”

Populairste wagen

“Ik ben bijzonder trots dat 150 nieuwkomers hun loopbaan met een volledig elektrisch voertuig van Volvo aanvatten,” zegt Elfi Janssens, Managing Director bij Volvo Car Belux. “Volvo zet zich in voor duurzaamheid. We nemen onze verantwoordelijkheid voor ons leefmilieu en voor onze mensen. Ik vind het fantastisch dat delaware hier ook belang aan hecht en ik voel dat we gemeenschappelijke waarden nastreven: we geven om onze mensen en ons leefmilieu.”

“De XC40 is een van onze populairste wagens. Hoewel het misschien een van onze “kleinste” SUV’s is, biedt de wagen plaats aan vier volwassenen en beschikt hij over de nieuwste technologische snufjes”, zegt Elfi verder. “De troeven van de wagen zijn de comfortabele zetels, de veiligheidsvoorzieningen, het infotainment en het elegante design.”

“De samenwerking met delaware en Novabil is over de hele lijn geweldig. Ik denk dat dit mogelijk is omdat we allemaal dezelfde taal spreken: innovatie, duurzaamheid en mensen staan centraal in onze activiteiten. Het partnerschap met delaware en Novabil bewijst dat (takken van) Belgische organisaties elkaar kunnen versterken in hun ambities,” voegt Elfi er nog aan toe.

#Auto #Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending