En de populairste fleetwagen van het eerste kwartaal is …

Eerder gaven we al mee dat de globale autoverkoop in ons land het afgelopen kwartaal met 0,5%  steeg tegenover dezelfde periode in 2017. De fleetmarkt bleef dan weer min of meer stabiel. Maar welke modellen waren het populairst in de eerst maanden van 2018? Wij sommen de eerste vijf voor u op:

1. Volkswagen Golf

Aan de kop van het klassement treffen we met de Volkswagen Golf een bekend gezicht aan. Vorig jaar kroonde de Duitser zich immers tot Best Selling Fleet Car van ons land.

2. Audi A3

De Audi A3 stijgt niet alleen naar de tweede plaats in de rangschikking van Best Selling Fleet Car van ons land, de compacte middenklasser weet zich ook de populairste fleetwagen van het merk met de vier ringen. De vorige jaren was die eer steevast weggelegd voor de Audi A4, daar springt de A3 met 1.791 inschrijvingen dus over.

3. BMW X1

Ook het nummer drie is een bekend gezicht. Daar waar de BMW X1 2017 beëindigde op positie twee, moet de compacte SUV nu ook de Audi A3 voor zich dulden. De X1 sluit het eerste kwartaal af met 1.569 inschrijvingen.

4. Fiat 500

De Fiat 500 is nu niet bepaald de wagen die je zou verwachten in de top vijf van populairste bedrijfswagens. Toch leverden de Italianen de voorbije drie maanden 1.553 retrowagens af. Daarmee mist de 500 het podium op een haar.

5. Skoda Octavia

Afsluiten doen we met de Skoda Octavia. Met slechts vijf inschrijvingen minder dan de Fiat 500 (1.548) eindigt de Tsjechische compacte middenklasser op plaats vijf na het eerste trimester van 2018.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!