Enterprise Rent-A-Car lanceert minilease

Uit een onderzoek van iVox in opdracht van Enterprise Rent-A-Car blijkt dat 8 op de tien chauffeurs een eigen auto te duur vindt. Mobiel zijn is belangrijker dan een eigen wagen hebben volgens 80% van de respondenten. Het inspireerde Enterprise Rent-A-Car om met een auto-abonnement op de markt te komen in de vorm van een minilease.

Uit het onderzoek van iVox bij 1.000 automobilisten blijkt niet alleen dat 80% een eigen auto te duur vindt, maar 40% is ook van mening dat een flexibel auto-abonnement een goed alternatief is. Zeker nu mensen meer thuiswerken door Covid, zien ze minder het nut in van een eigen auto die ze minder gebruiken. Wat ze volgens het onderzoek echter wel willen, is het juiste vervoermiddel op het juiste moment.

 “Mensen willen niet per se eigenaar van een wagen zijn en betalen voor een auto die stilstaat. Ze willen mobiel zijn. Veel Belgen kiezen voor een klassieke stationwagen om ieder jaar twee weken op vakantie te gaan of om af en toe iets te verhuizen. Maar waarom een grote wagen als je die maar 1 à 2 keer per jaar nodig hebt? Mensen hebben dus nood aan flexibiliteit en daar spelen wij op in met onze minilease voor particulieren en bedrijven. Bovendien wordt de wagen binnen de 24 uur geleverd en is het abonnement na een maand dagelijks opzegbaar zonder verbrekingsvergoedingen”, verklaart Bert Vangramberen, Marketing & Business Development Director bij Enterprise Rent-A-Car.

Minilease voor particulieren en bedrijven

Met de minilease kan je bijvoorbeeld je kleine wagen met een klassieke stationwagen of een camionette wisselen wanneer je tijdelijk nood hebt aan een grotere wagen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan of te verhuizen. Enterprise Rent-A-Car mikt met deze nieuwe dienst niet alleen op particulieren, maar ook op bedrijven. Denk aan beginnende zelfstandigen die zich in een nog onzekere positie bevinden of KMO’s die op zoek zijn naar een aanloopwagen voor nieuwe werknemers.  

Flexibiliteit als troef

Niet alleen mobiliteit, ook flexibiliteit is volgens Rent-A-Car een belangrijke troef van hun minilease.

Bert Vangramberen

“Iemand die in de stad woont, wil een kleine wagen voor dagelijks gebruik, een fiets tijdens een zonnig weekend, een grote stationwagen om op vakantie te gaan en een paar keer per jaar een bestelwagen om grotere dingen te verplaatsen. Het juiste vervoersmiddel op het juiste moment waarbij effectief gebruik de prijs bepaalt. Dat is wat wij aanbieden”, aldus Vangramberen.

Ook naar bedrijven zet Enterprise Rent-A-Car die flexibiliteit in de verf. Zo hebben ondernemingen die projectmatig werken slechts enkele auto’s op een bepaalde locatie en voor een beperkte periode nodig. Daarnaast brengt het voor bedrijven risico’s met zich mee om nieuwe werknemers meteen een leasingwagen aan te bieden. De minilease biedt hiervoor een interessante en voordelige oplossing volgens Enterprise Rent-A-Car. Hetzelfde geldt voor zelfstandigen die nog maar net begonnen zijn en dus nog niet in aanmerking komen voor een lease.

#Auto #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending