Erik Swerts (Alphabet) wordt voorzitter Stichting Duurzaam Repareren

Erik SwertsErik Swerts, Director Operations Alphabet Belgium, werd aangeduid als voorzitter voor het Belgische College van Deskundigen die de Stichting Duurzaam Repareren aanstuurt.

De Stichting Duurzaam Repareren is een non-profit organisatie die autobedrijven zoals bandencentrales, garages en (glas)herstellers wil erkennen voor hun milieuvriendelijke en duurzame manier van werken. Tijdens een objectieve audit wordt het autobedrijf grondig geëvalueerd en ontvangt het vervolgens het kwaliteitslabel Duurzaam Repareren.

In België wordt deze organisatie bijgestaan door een College van Deskundigen, waarin experten van onder meer leasingmaatschappijen en verzekeraars zetelen. Vanaf 2016 zal Erik Swerts, Director Operations bij Alphabet Belgium, gedurende drie jaar voorzitter zijn van dit college. “Met Duurzaam Repareren wensen we nog meer gewicht te geven aan het milieuvriendelijk en duurzaam handelen binnen de autowereld,” aldus Erik Swerts, die het voorzitterschap combineert met zijn functie als Director Operations bij Alphabet Belgium. Alphabet maakte als een van de eerste leasingmaatschappijen deel uit van de stichting Duurzaam Repareren.

“De visie van de Stichting Duurzaam Repareren sluit naadloos aan bij die van Alphabet,” voegt Erik Swerts toe. “In verschillende domeinen benadrukt Alphabet het belang van duurzaamheid. Zo ook in de samenwerking met onze leveranciers. Ik ben dan ook zeer trots om, naast vanuit mijn ervaring bij Alphabet, ook als voorzitter van het College van Deskundigen van de stichting Duurzaam Repareren de focus op duurzaamheid te kunnen leggen.”

Erik Swerts is sinds 1988 werkzaam bij Alphabet Belgium. Voor zijn aanstelling als Director Operations in 2007, was hij onder meer actief bij Alphabet als Manager Operations en Manager Insurance.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending