EV100: LeasePlan zet in op elektrische overgang

In de marge van de algemene vergadering van de Verenigde Naties kondigt LeasePlan Corporation aan dat het stichtend lid wordt van de EV100, een nieuw internationaal initiatief dat de overgang van bedrijfswagenparken naar elektrische voertuigen wil versnellen. LeasePlan kondigt ook dat het deze overgang wil implementeren op haar eigen wagenpark, waarmee het de eerste grote leasingmaatschappij wordt die zich in die richting oriënteert.

EV100 is een nieuw wereldwijd bedrijfsinitiatief dat als doel heeft om het invoeren van elektrische voertuigen (EV) en de hiervoor benodigde infrastructuur te versnellen. Het initiatief werd vandaag opgericht door The Climate Group in New York, waar zakenleiders en regeringsleiders zijn samengekomen voor de klimaatweek. EV100 is het enige initiatief in zijn soort dat wereldwijd bedrijven aanmoedigt om over te schakelen op elektrisch rijden. De leden verbinden zich ertoe tegen 2030 geen benzine- en dieselwagens meer de weg op te sturen maar enkel nog gebruik te maken van elektrische voertuigen.

LeasePlan is een van de tien  oprichtingspartners van EV100. De andere EV100-partners zijn Unilever, Baidu, IKEA Group, HP Inc., Vattenfall, PG&E, Deutsche Post DHL en Metro AG. LeasePlan is het enige bedrijf uit de automobielsector dat aan het initiatief deelneemt.

Duurzaamheidsstrategie

De bekendmaking van vandaag vormt een mijlpaal in de duurzaamheidsstrategie van LeasePlan, dat naar een volledig duurzaam wagenpark streeft tegen 2030.

Kernelementen in de strategie zijn onder meer klanten voorlichten over wat de toekomst brengt voor voertuigen met lage CO2-uitstoot en het aanmoedigen van het invoeren van lage-CO2 emissievoertuigen door klanten een aantrekkelijk voorstel te doen (ontwikkeld door het LeasePlan Electric Vehicle Experience Centre). Ook neemt LeasePlan het voortouw  bij de ontwikkeling van een hoogwaardige tweedehandsmarkt van goed onderhouden leasevoertuigen en zal het zijn eigen personeelswagenpark laten overschakelen naar een elektrisch wagenpark tegen 2021.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!