Ex-topman Carglass Jean-Paul Teyssen treedt toe tot Raad van Bestuur CarsOnTheWeb

Jean-Paul Teyssen

Jean-Paul Teyssen, voormalig CEO van Carglass, vervoegt de Raad van Bestuur van online autoveilingbedrijf CarsOnTheWeb. Zijn toetreding past in de doelstelling van CarsOnTheWeb om de kaap van 100.000 verkochte voertuigen te overschrijden.

CarsOnTheWeb (COTW) startte in 2004 en groeide uit tot een Europese speler met 6 vestigingen en 120 werknemers. Het online autoveilingplatform verkoopt jaarlijks ca. 40.000 eindecontract leasingwagens en voertuigen van autohandelaars en vlooteigenaren aan de professionele autohandel over heel Europa en voornamelijk in Centraal- en Oost-Europa.

Om de volumes de komende 5 jaar te laten groeien tot minstens 100.000 verkochte eenheden, werkte CarsOnTheWeb een nieuwe strategie uit. “Onze strategie is erop gericht om de vraag van onze kopers beter af te stemmen op het aanbod uit de verschillende kanalen en landen, en de klantentevredenheid te verhogen door alle transacties nog sneller, gemakkelijker en foutlozer te laten verlopen”, verklaart Johan Meyssen,
CEO van CarsOnTheWeb.

Jean-Paul Teyssen versterkt Raad van Bestuur

Eind vorig jaar kwam er een frisse wind in de bestuurskamer van de COTW-groep. De intrede van investeringsfondsen Vortex Capital Partners en ABN AMRO Participaties leverde 3 nieuwe afgevaardigden in de Raad van Bestuur op. Met de aanstelling van Jean-Paul Teyssen per 1 juli krijgt CarsOnTheWeb nu versterking in de bestuurskamer. “Tel daar het zitje van oprichter Steven Lismont bij op en je weet dat alle 5 bestuursmandaten ingenomen zijn,” zegt Meyssen.

Teyssen is de juiste man op de juiste plaats voor CarsOnTheWeb. Hij tekende bij Carglass een vergelijkbare groeistrategie uit waarbij de focus lag op de optimalisatie van interne processen en human capital om de klantentevredenheid en toegankelijkheid van de diensten sterk te verbeteren. Bovendien is Teyssen een bekende naam in de leasing-, fleet- en verzekeringswereld.

Lars Agten

Uitbreiding van het directiecomité

Er zijn ook een aantal nieuwe aanstellingen in het directiecomité. Op 1 maart werd Claudia Ruzzi benoemd tot HR manager. Zij zal hoofdzakelijk inzetten op leadership, competentieontwikkeling en ondersteuning van het groeiende personeelsbestand. Pieter Behets promoveert tot Chief Business Development Officer (CBO).

Hij zal de verschillende vestigingen aansturen met het oog op een uniforme aanpak van het veilinggebeuren en uitwisseling van best practises zodat vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd. Jan Van Orshoven (COO), Gino Vleminckx (CCO) Wim Deboel (CIO) en Peter Suy (CFO) blijven op post binnen het
directiecomité naast Johan Meyssen (CEO).

Wissel bij CarsOnTheWeb Nederland en België

Per 1 juli treedt Richard Buss aan als Country Manager voor de Nederlandse vestiging ter vervanging van Remco Otte. Lars Agten (vandaag nog Fleet Manager bij KIA) start in september bij CarsOnTheWeb en zal begin 2018, na een overgangsperiode, de functie van Country Manager Belgium van Pieter Behets overnemen.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!