Exclusief: Peter De Saegher is de nieuwe fleet manager van Peugeot, Citroën en DS

pds-88-lowresDoor de herstructurering van Peugeot, Citroën en DS in Belux komt er een nieuw gezicht in de fleetsector, en het is dat van Peter De Saegher. Hij staat meteen voor een flinke uitdaging: tegelijkertijd drie merken vertegenwoordigen.

Tot voor kort was Peter De Saegher Manager Commerciële Communicatie Wisselstukken en Services bij Peugeot Belux… “In 1993 ben ik mijn carrière in de autobranche begonnen als onthaalmedewerker bij Peugeot in Antwerpen. Na jobs in drie verschillende vestigingen (Antwerpen, Ukkel en Meiser) kwam ik bij Peugeot Belux, waar ik technisch verantwoordelijke werd. Nog later kreeg ik de dienst-na-verkoop onder mijn hoede. Sinds drie à vier jaar oefen ik een meer commercieel gerichte functie uit, met de nadruk op wisselstukken en services.”

De technische bagage die Peter De Saegher vanuit zijn verleden heeft meegenomen, blijkt een stevige troef te zijn. “Het biedt me een andere kijk op bepaalde problemen”, zegt de man in kwestie. “Ik stel me altijd de vraag: wat wil de klant zeggen of wat verwacht hij? Voor mij is het belangrijk om een probleem eerst volledig te ontrafelen om het dan uiteindelijk op te lossen.”

Peter De Saegher neemt deze nieuwe uitdaging met beide handen aan en beseft ook hoe belangrijk ze is: “Ik ben mij goed bewust van wat er op het spel staat. Het moet van de eerste keer goed zijn! Er zijn een pak onbekende domeinen die we nog moeten ontdekken. Maar ik ken Paul-Hervé al een tijdje. Het is altijd geruststellend om zich in de loopgraven te begeven met iemand waarop je kan rekenen.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!