Fastned opent eerste snellaadstation in België

Snellaadbedrijf Fastned opent vandaag 27 oktober officieel haar eerste snellaadstation in België, waarmee het nu operationeel is in vier landen. Het nieuwe station ligt op het terrein van de Internationale Luchthaven van Oostende-Brugge. Op het station kunnen elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik snelladen met stroom van zon en wind.

1000 snellaadstations in Europa

Fastned’s missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar elektrisch rijden versnellen. Daarom bouwt Fastned aan een Europees netwerk van duizend snellaadstations. Hier kunnen elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik bijladen met stroom van zon en wind. Fastned heeft momenteel 128 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Alle stations zijn 24/7 publiek toegankelijk.

13 snelladers in Vlaanderen

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit: “In de toekomst zullen er nog snellaadstations van Fastned verschijnen in het straatbeeld. Begin dit jaar heb ik via het Agentschap Wegen en Verkeer namelijk de vergunning verleend aan Fastned voor de bouw van 13 snellaadstations langs Vlaamse autosnelwegen. Zo maken we via gerichte acties verder werk van de vergroening van het wagenpark.”

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “De opening van het eerste Fastned station in België is een mooie stap in de uitbreiding van ons Europese snellaadnetwerk. België is het vierde land waar Fastned nu operationeel is. Met het groeiende Europese netwerk maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. Luchthaven Oostende-Brugge is een unieke locatie met veel verkeer, waar elektrische rijders hun elektrische auto nu snel kunnen opladen. De komende jaren zullen we nog veel meer stations in België gaan realiseren in steden en langs snelwegen.” 

BENEFIC

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het BENEFIC-project, dat deel uitmaakt van het Europese programma “Connecting Europe Facility”, gefinancierd door de Europese Commissie. 

#Auto #Mobiliteit
Trending