Fastned verwerft 10 nieuwe locaties langs de snelweg in België

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft 10 nieuwe locaties verworven direct aan de op- en afritten van belangrijke Vlaamse snelwegen. Aan deze toekenning van locaties door de Vlaams minister voor Mobiliteit, Lydia Peeters, is ook een BENEFIC subsidie gekoppeld van 0,6 miljoen euro. Op de locaties is Fastned van plan om snellaadstations realiseren waar honderden elektrische voertuigen per dag kunnen opladen met een laadsnelheid tot 300 kW. 

Het Europees project BENEFIC heeft in februari van dit jaar een derde projectoproep gelanceerd voor infrastructuur voor milieuvriendelijke voer- en vaartuigen. Overheden en privébedrijven konden in aanmerking komen voor subsidies voor de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Voor deze projectoproep is een maximum subsidiebedrag van 1,77 miljoen euro beschikbaar gesteld. Tot 20% van de investeringskosten worden gesubsidieerd. De locaties moeten langs het TEN-T kernnetwerk in Vlaanderen en/of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest liggen of in de onmiddellijke omgeving ervan. 

35.000 laadpalen tegen 2025

De Vlaamse minister voor Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters, heeft de ambitie om tegen 2025 35.000 extra laadpalen te realiseren in Vlaanderen. Om de verdere ontwikkeling van laadinfrastructuur langs de Vlaamse snelwegen te stimuleren heeft het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende locaties in haar eigendom beschikbaar gesteld voor de projectoproep van BENEFIC.

#Auto #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending