FEBIAC: “Hopelijk volgende week versoepeling voor onze sector”

Tijdens de Veiligheidsraad van gisteren zat er geen versoepeling van de lockdown-maatregelen in voor de autosector. Bij FEBIAC is er teleurstelling maar ook begrip.

“Van de ene kant is het ontgoochelend dat we er niet bij zijn. Anderzijds begrijpen we de filosofie achter de beslissing. Behalve voor de tuincentra en doe-het-zelf zaken, is er voor alle andere sectoren geen versoepeling. Het feit dat deze twee sectoren wel weer open mogen, kunnen we begrijpen. Men wil mensen iets te doen geven, zodat ze zich thuis kunnen bezighouden. Met het goede weer willen mensen zich weer meer verplaatsen en dat moeten we toch vermijden”, zegt woordvoerder Joost Kaesemans.

Volgende week wel?

Anderzijds weet Joost Kaesemans ons te vertellen dat de automobielsector wél bij de sectoren is die volgende week zullen besproken worden tijdens de samenkomst van de volgende Veiligheidsraad.

“Wilmès heeft ook duidelijk gezegd dat die Veiligheidsraad in het teken zal staan van perspectief tot versoepeling. En dan hopen we er inderdaad bij te zijn om een aantal veilige activiteiten terug op te starten. Ondertussen zijn wij al volop bezig met het klaarmaken van de protocollen om dat te doen in overeenstemming met alle COVID-19 maatregelen. Hoe moet je correct een auto ontsmetten? Hoe pak je een bandenwissel aan. Dat soort dingen.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!