FEBIAC wil bedrijven stimuleren om parkeerplaatsen aan te bieden na kantooruren

De doorstroming en de leefbaarheid in steden en gemeenten zullen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een belangrijk agendapunt zijn voor kiezers én kandidaten. Automobiel- en tweewielerfederatie FEBIAC geeft steden en gemeenten daarom advies over de manier waarop ze na de verkiezingen van oktober 2018 de mobiliteit van hun bewoners kunnen verbeteren.

De federatie pleit daarbij voor comodaliteit: de combinatie van auto, trein, bus en fiets. Want veel Belgen vinden de auto vaak onmisbaar, maar gebruiken weldegelijk ook andere vervoermiddelen en mobiliteitsdiensten. Het aantal Belgen dat hun mobiliteit op die pragmatische en functionele manier benadert, neemt nog toe.

FEBIAC geeft in haar memorandum 42 voorstellen en aandachtspunten rond thema’s als bereikbaarheid, leefbaarheid en technologie, waaronder één opvallende voor bedrijven.

De federatie pleit ervoor dat gemeenten en steden meer moeten samenwerken met bedrijven, zodat die hun parkeerplaatsen buiten de werkuren of in het weekend aanbieden aan bezoekers. “Op die manier komt de ruimtelijke ordening niet onder druk te staan. Lege plaatsen worden efficiënter ingezet en mensen hoeven niet voortdurend rond te rijden in een stad of gemeente. In Nederland bestaat dit al en is het een succes”, zegt FEBIAC-voorzitter Philippe Dehennin.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!