FEDERAUTO reikt awards 2013 uit

2013-03-21_Awards-w800-h600FEDERAUTO moedigt elk jaar de meest opmerkelijke initiatieven en persoonlijkheden van de sectoren die zij vertegenwoordigt aan. De FEDERAUTO Awards 2013 zijn dit jaar op 20 maart doorgegaan in Autoworld en dit tot groot genoegen van de bijna 500 genodigden.

Op woensdag 20 maart 2013 reikte FEDERAUTO voor de zesde maal haar Awards uit in de volgende categorieën: Young Manager, Member of the Year, Enterprise of the Year, Green, Human Resources en Special FEDERAUTO Award. Deze beloningen worden uitgereikt aan een persoon van wie of een onderneming of organisatie waarvan de initiatieven en evoluties bijzonder opvallend waren in 2012.

De ceremonie vond plaats in aanwezigheid van 470 genodigden waaronder Staatssecretaris voor Leefmilieu, Energie en Mobiliteit en voor Staatshervorming Melchior Wathelet, Ministers van Staat Melchior Wathelet Senior en Herman De Croo, evenals de gouverneur van de provincie Namen Denis Mathen.

De jury, die dit jaar voorgezeten werd door Jean Thomas, CEO van Macadam Europe, selecteerde in het bijzonder de volgende dossiers:

Young Manager Award 2013

Hélène De Ro, CEO van Garage De Ro, is een jonge vrouw die een echte visie op haar beroep heeft. Volgens haar heeft haar globale benadering van het beroep haar de benoeming voor de Young Manager Award opgeleverd.

“Ik heb de familiegarage overgenomen en heb onmiddellijk geprobeerd de routine te doorbreken. Ik ben volledig van nul herbegonnen om het antwoord te vinden op een precieze vraag in 2012: hoe kunnen we de klant beter bedienen?”

www.peugeot-dero.be

Member of the Year Award 2013

Philippe Maerten, zaakvoerder van ARSA, en voorzitter van de groepering van motorrevisiebedrijven binnen FEDERAUTO en FIRM, de Europese vereniging van diezelfde sector. In 2012 slaagde hij erin ervoor te zorgen dat de Europese instellingen naar zijn vereniging luisterden.

“Voortaan beschikken we over identieke normen op Europees niveau en twee Amerikaanse constructeurs hebben op hun beurt ook onze definitie aangenomen”.

www.arsa.be

Enterprise of the Year Award 2013

Cécile Troisfontaine, CEO van Ceteor, biedt vandaag de dag meer dan 40 startboostermodellen aan professionals van de autosector aan. Ceteor bevestigt dat zijn verkoop gestegen is, terwijl de autosector zwaar te lijden heeft onder de crisis en de markt bulkt van concurrerende aanbiedingen.

“In onze sector bestaan er geen normen of standaarden, hoewel deze de gebruiker zouden toelaten er beter wijs uit te worden en ons de kans zouden geven ons nog beter te positioneren op de markt.”

www.ceteor.com

Green Award 2013

In 2012 is Bruce Lanhove, CEO van Wonitrol, erin geslaagd solventen uit zijn carrosseriewerkplaatsen te verbannen. Hij verving dit gevaarlijke en vervuilende product door ‘EcoThin’, een niet-toxisch alternatief dat hij ontdekt heeft en in de hele carrosseriesector zal promoten.

“Sinds 1 november verkopen we Eco-Thin in België en we mikken ook op Nederland en Scandinavië.”

www.ecothin.eu

Human Resources Award 2013

In 2012 heeft Frank Kimpe, algemeen directeur van Volvo Truck Center “ontwikkelingsgesprekken” ingevoerd voor de 63 medewerkers (bedienden en mecaniciens) van zijn drie filialen. Zo creëert hij sociaal overleg, transparantie wat het loonsysteem betreft, zicht op de evolutie van de lonen en deskundigheidsfasen.

“Er is geen toverformule: we moeten dagdagelijks samenwerken met het betrokken personeel om de beste handelspartner voor onze klanten te zijn.”

www.volvotrucks.com

Special FEDERAUTO Award 2012

FEDERAUTO reikte haar speciale prijs uit aan Staatssecretaris Melchior Wathelet. Deze prijs beloont deze man van de dialoog die altijd een luisterend oor heeft voor de bekommernissen van de door FEDERAUTO vertegenwoordigde sectoren.  De prijs onderstreept ook het feit dat hij altijd beschikbaar is, waardoor een doeltreffende synchronisatie met de bevoegde administratie voor belangrijke projecten zoals Web-Div, I-Fast en Mobivis mogelijk was.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto