FEDERAUTO Vlaanderen beloont in 2013 beste student autotechniek met ‘Gouden Autosleutelhanger’

federautologoDe automobielsector biedt, ondanks de huidige economische malaise, nog steeds tal van kansen voor jong afgestudeerden. De KMO’s  in de autosector zijn op zoek naar gemotiveerde en technisch geschoolde medewerkers. FEDERAUTO Vlaanderen wil zorgen voor een vlotte doorstroming van het onderwijs naar de arbeidsmarkt.

Daarom organiseert FEDERAUTO Vlaanderen in samenwerking met EDUCAM en Land Rover op donderdag 18 april 2013 naar jaarlijkse traditie een nieuwe editie van de wedstrijd de ‘Gouden Autosleutelhanger’. Daarin strijden leerlingen autotechniek en automechanica om deze trofee.

De wedstrijd is sinds jaar en dag een vaste waarde in de agenda van scholen en opleidingscentra. Ook in 2013 zullen een 30-tal Vlaamse scholen* de degens kruisen. Ze worden elk vertegenwoordigd door twee studenten. Allen zijn laatstejaarsleerlingen TSO autotechnieken of leerjongens en -meisjes (SYNTRA) automechanica.

In de eerste voorronde krijgen de verschillende schoolteams een aantal praktische proeven voorgeschoteld. Nadien legt elke deelnemer individueel een theoretische test af. Hierbij staat vooral de moderne autotechnologie centraal. Na dit eerste deel van de wedstrijd selecteert een professionele jury vier leerlingen die nadien onderling strijden om de hoofdprijs.

De vier finalisten nemen het in de finale tegen elkaar op in een ultieme praktische proef. Elke finalist neemt een “Land Rover Evoque” onder handen. In elk van de voertuigen werd eenzelfde defect gecreëerd in zowel mechanica als  elektronica. De leerling die het snelst de juiste diagnose stelt én hiervoor ook nog de beste oplossing vindt, wint de ‘Gouden Autosleutelhanger 2013’ uit handen van Vicepremier Alexander De Croo en ex-Miss België Els Tibau. De nummers twee en drie krijgen een zilveren en bronzen exemplaar. Daarnaast vallen er ook enkele scholen in de prijzen via het scholenklassement. De winnende school ontvangt van Land Rover de eerste prijs, namelijk een spiksplinternieuwe wagen voor educatieve doeleinden.

Voor de editie van 2013 werd in het kader van de Gouden Autosleutelhanger een uniek partnership aangegaan met Land Rover, waarbij een tiental lokale concessiehouders fungeren als meter/peter van een lokale technische school of SYNTRA. Zo wordt een duurzame brug geslagen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en kunnen de leerlingen reeds kennismaken met hun toekomstige werkgevers.

De Gouden Autosleutelhanger is een initiatief van FEDERAUTO in samenwerking met Land Rover, Provincie Oost-Vlaanderen, SYNTRA, EDUCAM, Circuit Zolder, HELLA, TAE, Facom en Castrol.

*De deelnemende scholen aan de Gouden Autosleutelhanger editie 2013 zijn: KTA Mobi Gent, VTI Aalst, VTI Sint-Lucas Menen, VTI Kortrijk, VTI Waregem, Technisch Instituut Sint-Paulus – Mol, HTISA- Gent, VTI Roeselare, Technische Scholen Mechelen, GITHO Nijlen, Gitok Kalmthout, T.I.H. Hart – Hasselt, OLV Ter Duinen – Zeebrugge, Sint-Jozefinstituut – Geel, Scheppersinstituut – Wetteren, KTA GITBO – Keerbergen, Technicum Noord – Antwerpen, Syntra Asse, Syntra Gent, Syntra Hasselt, Syntra Mechelen, Syntra Sint-Niklaas en Syntra Turnhout.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto