DEKRA Belgium NV

Leuvensesteenweg 510/30 Horizon 4
1930 Zaventem

Tel 02 512 54 65

www.dekra.be

Maatschappij

Vennootschapsvorm: NV
Ondernemingsnr: BE 0480 268 972
Personeel: 300 +

Contact

Olivier Gréant
Business Development
E-mail: Olivier.greant@dekra.com

Management

Managing Director DEKRA Belgium & Luxemburg
Maarten Moens
E-mail : maarten.moens@dekra.com

Head of Claims & Expertise Automotive
Jeroen Bruinooge
E-mail : jeroen.bruinooge@dekra.com

Activiteiten

DEKRA heeft een lange traditie in het aanbieden van gestandaardiseerde schade-, preventie- en controlediensten. Als onafhankelijk expertisebureau zijn we betrokken bij Claims afhandeling, schade-expertise en inspecties.

DEKRA maakt deel uit van een sterke internationale groep, dat op vlak van automotive testing en expertises steevast marktleider is.

De Fleet & Remarketing afdeling voert jaarlijks zo’n 25 000 einde termijn inspecties uit (compound + gedecentraliseerd). Daarnaast worden eveneens een 25 000 inspecties in beeld begroot en behandelt de afdeling een 30 000 tal boorddocumenten op jaarbasis.

De Belgische Automotive Expertise afdeling behandelt zo’n 150 000 schade expertise dossiers op jaarbasis.

Op de Audit & Consulting afdeling doen onze klanten beroep om hun officiële distributie- en herstelnetwerken te ondersteunen.

De klanten van DEKRA België zijn verzekeraars, leasing- en rental bedrijven, alsook automotive NSC’s en grote bedrijven met een consistent vlootbeheer.

 

Producten en diensten

Fleet & Remarketing

Wij bieden op maat gemaakte, geïntegreerde oplossingen om het administratieve, inspectie, logistieke alsook het verkoopsproces – van infleet tot en met verkoop – zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Ons geïntegreerd dienstenpakket, ondersteund door een performant IT-tool, zorgt voor optimale doorlooptijden. In ons backoffice systeem, worden uw business rules 100% ingevoerd, zodat u absolute zekerheid hebt over de juiste afhandeling van elk van de deelprocessen.

 • Beheer, opslag en dispatching van voertuigdocumenten en sleutels,
 • Onafhankelijke vaststelling van voertuigtoestand en begroting van herstelkost en waardevermindering,
 • Aansturen van logistieke processen
 • Correcte toepassing van alle afrekeningsparameters bij het opmaken van de uiteindelijke buy-back factuur, en het afrekenen van einde-contract schades,
 • Marketing en verkoop naar uw distributienetwerk
 • Merkeigen verkoop platform

Automotive expertise

In samenspraak met de hersteller en in opdracht van de verzekerings- of leasingmaatschappij, voeren wij expertises en inspecties uit voor alle voertuigtypes en dit na een ongeval, na schade door derden of schades veroorzaakt door calamiteiten.

DEKRA Automotive Expertise verleent zijn klanten een compleet serviceaanbod op gebied van expertises, gaande van fietsen, brom- en motorfietsen personen- en bestelauto’s, vrachtwagens, bussen, trams, interventievoertuigen, ….

Binnen de Automotive Expertise bevindt zich ook de afdeling Customs. Zij behandelen brandschades aan voertuigen, waardebepalingen van old timers, leveren bijstand aan de klanten in geval van technische of economische betwistingen, ….

Audit & consulting

De afdeling Audit & Consulting is hoofdzakelijk actief bij de officiële dealer- en herstelnetwerken.

Het doel van de Consulting/coaching is het netwerk bij te staan en mee te denken om hun processen en organisatie te optimaliseren met het oog op betere winstgevendheid en klantentevredenheid. Aftersales en Used-Cars zijn hierbij onze expliciete specialiteiten.

De Audit activiteiten hebben betrekking op controle op naleving van bepaalde normen en regels door het netwerk. Type audits zijn:

 • Audits van standaarden
 • Audits van garantieclaims en commerciële campagnes
 • Assessments van sales- en service advisors
 • Audits van volmachten van makelaars.

DE voordelen van DEKRA

De volgende basisprincipes staan steeds voorop:

 • Het merk DEKRA, een merk dat staat voor haar neutraliteit, een hoogst professionele ingesteldheid, en een merk dat vertrouwen opwekt,
 • Oplossingen die ondersteund worden door een uiterst performant en business-georiënteerd IT platform, in house ontwikkeld, met als doelstelling om elk deeltje van het proces zo efficiënt en optimaal mogelijk te laten functioneren,
 • Een sterk engagement dat :
  • al onze geboden oplossingen en diensten sterke toegevoegde waarde brengen
  • wij steeds uw terugverdieneffect en uw financieel voordeel centraal zetten
  • wij steeds lokaal verankerd zijn, waarbij lokale gebruiken en know-how steeds genoegzaam bekend zijn,
 • Een aanpak van begeleiding en ondersteuning voor U en uw teams, gekoppeld aan een gedetailleerde rapportering, steeds met dezelfde doelstelling: U en uw processen voortdurend beter maken, performanter, efficiënter.

Pin It on Pinterest