Filip Velthof (KIA): “Elektrificatie van het wagenpark zit duidelijk in een stroomversnelling”

Bij KIA hebben ze ondertussen zes geëlektrificeerde modellen in het gamma die voor 100% aftrekbaar zijn en daar komt dit jaar nog en zevende bij. De fleet manager van het Koreaanse merk kijkt 2021 dan ook met vertrouwen tegemoet.

Wat waren de meest opvallende trends tijdens 2020 bij uw klanten?

Er was inderdaad vraag naar contractverlengingen in de beginfase van de pandemie, net zoals er in een eerste periode bestellingen werden uitgesteld, maar uiteindelijk is van uitstel geen afstel gekomen.

Zette de trend naar elektrificatie zich door bij uw klanten? Wat verwacht u op dat vlak van 2021?

Ja, de elektrificatie van het wagenpark zit duidelijk in een stroomversnelling. Ik geef als voorbeeld Lampiris, waar we 16 e-Niros mochten afleveren. Het ziet er ook naar uit dat de overheid de oplaadinfrastructuur nu grondig wil aanpakken en dat zal die tendens alleen nog maar boosten in de nabije toekomst.

Hoe zijn de verhoudingen vandaag (in verkochte aantallen) van de verschillende aandrijfvormen?

Benzine: 34,9%, diesel: 18%, MHEV: 0,8%, HEV:12%, PHEV: 15,4%, BEV: 18,9%

Wordt de bedrijfswagen bij sommige klanten in vraag gesteld, nu thuiswerken de norm geworden is?

Niet echt. Zelfs wanneer in de toekomst nog een deel van het werk thuis gepresteerd zal worden, zal de bedrijfswagen als professioneel mobiliteitsinstrument en/of als deel van de verloning, nog in de picture blijven. Je zal al met een solide alternatief moeten komen om de user-chooser afscheid van zijn wagen te laten nemen.

Ook in 2021 mag men kiezen tussen NEDC 2.0 en WLTP voor de fiscale berekeningen van de bedrijfswagens. Maar wat heeft uw voorkeur en waarom?

Op zich maakt dat voor ons weinig uit.  Op dit moment hebben we in ons aanbod reeds 6 modellen die 100% fiscaal aftrekbaar zijn, of je ze nu NEDC in  rekening neemt of WLTP.  En daar komt in de loop van 2021 nog een zevende model bij!  Daar maken nu natuurlijk onze twee full electric modellen al deel van uit (de e-Soul en de e-Niro), maar ook al onze plug-in hybride versies van de Ceed Sportwagon, de XCeed, de Niro en nu ook van de Sorento. 

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Garage New 4AS 1070 Anderlecht
KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
DWCC Vilvoorde 1800 Vilvoorde
DWCC Meise Wolvertem 1861 Wolvertem
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Van Mossel Kia Center Aarschot 3200 Aarschot
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Novoto 8530 Harelbeke
Novoto 8830 Hooglede
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending