Fiscale hervorming (fase 1): bedrijfswagen wordt gespaard

Federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft donderdag de inhoud van de eerste fase van de belastinghervorming onthuld. De bedrijfswagen blijft gespaard. Voorlopig althans.

In fase 1 van de ingrijpende belastinghervorming van federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) veranderen allerlei voordelen.

Dit staat in de nota: “Vandaag is er een verschil in de sociale en fiscale behandeling van verschillende voordelen alle aard. We brengen daarom het sociale en fiscale loonbegrip zoveel mogelijk met elkaar in lijn. Een aantal voordelen die vandaag forfaitair worden gewaardeerd, belasten we op basis van de werkelijke waarde. Het gaat hierbij om de gratis terbeschikkingstelling aan bedrijfsleiders van een woning, verwarming, elektriciteit en huispersoneel. We raken niet aan het fiscaal stelsel van de voordelen alle aard gelinkt aan bedrijfswagens. De hervorming van de vergroening van de bedrijfswagens loopt volop en de resultaten tonen aan dat deze hervorming de gewenste resultaten zal bereiken. Om die transitie alle kansen te geven en maximaal te realiseren, is de nodige voorspelbaarheid en rechtszekerheid belangrijk.

We herinneren ons dat er in de zomer van 2022 sprake was van beperking van het gebruik van de tankkaart. Uiteindelijk zal dit niet gebeuren.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending