Fixico maakt taxi’s coronaproof met spatschermen

Enkele schadeherstellers en de Nederlandse startup Fixico hebben de handen ineen geslagen om de verplichte corona-spatschermen te leveren aan de taxibranche. Er zijn inmiddels duizenden taxi’s uitgerust met de spatschermen. In België begint men deze week met de uitrol van de activiteiten.

Voor taxichauffeurs en personenvervoerders is een fysieke afscheiding tussen de chauffeursstoel en de passagiersstoelen verplicht wanneer er geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. De startup Fixico, een online platform voor autoschadeherstel, werkt met veel met taxi- en personenvervoerbedrijven samen en zag dat er daarom urgent behoefte was aan spatschermen.

FixiCover veiligheidsscherm

Fixico en enkele schadeherstelbedrijven ontwikkelden in korte tijd een spatscherm voor diverse voertuigen. De schermen zijn inmiddels geschikt voor meer dan 40 verschillende voertuigen, uiteenlopend van auto’s tot busjes voor personenvervoer.

FixiCover werkt op een soortgelijke manier als de schermen in winkels. Het is een transparante afscheiding van polycarbonaat; dit materiaal is 250 keer sterker dan glas en brandvertragend. Het scherm is makkelijk te installeren,zonder gereedschap en zonder blijvende schade aan het interieur te verwijderen. De installatie duurt nog geen vijf minuten, zodat de taxi’s snel weer de weg op kunnen.

Geïnstalleerd door schadeherstellers

Bedrijven kunnen eenvoudig een afspraak maken voor installatie via Fixico’s online planningssysteem. De schermen worden vervolgens in de taxi’s geïnstalleerd door erkende schadeherstellers. Die hebben te kampen met lege werkplaatsen, doordat er minder auto’s op de weg zijn en er minder schade wordt gereden. Voor de schadeherstellers betekent de installatie extra omzet.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto Services