Fleetfiets in de lift

Nu de elektrische fiets helemaal is ingeburgerd, vindt hij ook vlot zijn weg naar de bedrijven. Dat concludeert althans verzekeringsmakelaar Callant Verzekeringen en Financieel Advies aan de hand van het aantal verzekeringen voor fleetfietsen, dat bij Callant al 15% van het aantal fietsomniumverzekeringen uitmaakt.

“De groei van de bedrijfsfiets is absoluut geen toeval”, meent CEO Peter Callant. “De mobiliteitsproblemen blijven groeien en de regering moedigt het fietsgebruik binnen de bedrijfsomgeving aan door steeds meer fiscale voordelen te bieden, zoals bijvoorbeeld binnenkort het mobiliteitsbudget. Daar pikken bedrijven dan ook vaker bewust op in.”

In tijden waarin de bedrijfswagen om diverse redenen ter discussie staat, stellen specialisten bij Callant Verzekeringen & Financieel advies een belangrijke koerswijziging vast binnen de bedrijfswereld. Steeds meer bedrijven doen inspanningen om hun medewerkers te motiveren om voor de fiets te kiezen als vervoersmiddel. Dat blijkt onder meer uit een nieuw fenomeen dat de laatste twee jaar almaar vaker opduikt, de fleetfietsen.

Het aantal omniums voor fleetfietsen steeg bij Callant het afgelopen jaar fors.

Bedrijven steeds bewuster

“Milieubewuste en innovatieve bedrijven investeren blijkbaar makkelijker in de aankoop van fietsen die ter beschikking worden gesteld van hun werknemers. Of het gebeurt dat een onderneming faciliteert in de ‘groepsaankoop’ van een fiets aan gunstige voorwaarden. Daarmee komen ze tegemoet aan het groeiende mobiliteitsprobleem”, weten ze bij Callant. Tegelijk stipt de verzekeraar ook aan dat de werknemer zijn aankoop een stukje terugverdient via de fietsvergoeding voor woon-werkverkeer.

Bij Callant Verzekeringen & Financieel Advies is deze tendens duidelijk voelbaar, omdat bedrijven zich ook telkens laten verzekeren voor hun fietsenvloot. “Eind vorig jaar was er nog maar nauwelijks sprake van het verzekeren van fleetfietsen. Hier en daar had een bedrijf een aantal fietsen aangekocht en we kregen de vraag om er alles samen een 300-tal te verzekeren”, aldus Peter Callant. “Een half jaar later blijkt dat we maar liefst al 1.500 fleetfietsen moeten verzekeren. Goed voor 15 procent van het totaal aantal fietsen dat we met Callant verzekeren in onze fietsomnium. Dat betekent dus dat bedrijven er bewuster mee omgaan.”

#Business Driver #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending