#FLEETMob17: Athlon daagt personeel uit

Leasemaatschappij Athlon heeft het ambitieuze plan om tijdens de Week van de Mobiliteit het aantal door haar werknemers gereden kilometers met 25 procent terug te dringen. Een mobiliteitsproject waarvoor het beroep doet op de app ‘Commuty’.

Athlon becijferde dat haar 220 werknemers wekelijks zowat 24.000 kilometer afleggen. Een gigantische afstand die een impact heeft op het verkeer en het milieu. Tijdens de week van de mobiliteit moedigt Athlon haar medewerkers dan ook aan om elke dag een vervoerswijze te kiezen die dat aantal kilometers vermindert. Op die manier wil de leasemaatschappij het aantal gereden kilometers terugdringen tot minder dan 18.000. De mogelijkheden: carpoolen, openbaar vervoer, (elektrische) fiets, thuiswerk of zelfs een elektrische wagen.

Om de mobiliteitsactiviteiten te registreren doet Athlon trouwens een beroep op mobiliteitsapp Commuty. Deze ‘registreert’ het aantal kilometer en het vervoersmiddel van elke verplaatsing en matcht die met die van andere werknemers van Athlon. Op die manier doet de app werknemers voorstellen om hun verplaatsingen efficiënter te maken, hetzij via een ander vervoersmiddel, hetzij via carpooling met een ‘gematchte’ collega. Daarenboven geeft de app elke verplaatsing ook een mobiliteitsscore. Wie aan het einde van de week de hoogste score haalt, krijgt een niet nader genoemde prijs. Wie er in slaagt zijn wagen een week lang ongebruikt op de bedrijfsparking te laten staan krijgt zelfs een gratis maaltijd.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!