#FLEETMob17: vermijd de spits in Antwerpen en ga gratis op restaurant

De stad Antwerpen gaat samen met mobiliteitsapp Olympus de strijd aan tegen de zware files die de stad teisteren. Werknemers die de ochtend- of avondspits vermijden, sparen punten waarmee ze kortingsbonnen verdienen voor restaurants.

Om in aanmerking te komen, moet je in het centrum of de rand van de stad Antwerpen werken en het centrum van de stad doorkruisen voor je woon-werkverkeer. Indien dat het geval is, kan je werkgever het bedrijf inschrijven op de Olympus-app, die gratis al je verplaatsingen registreert.

Mijd je de Antwerpse spits (de ochtendspits is op weekdagen van 7u tot 9u en de avondspits van 16u tot 18u), dan verdien je een punt. Dit kan je doen door ofwel vroeger of later naar het werk te vertrekken ofwel door fiets of openbaar vervoer te nemen. Vijf structurele spitsmijdingen zijn goed voor een waardebon van 7 euro. Met vijftien spitsmijdingen verdien je een voucher voor een lunch in een Antwerps restaurant ter waarde van minimaal 25 euro. De actie loopt trouwens niet alleen tijdens de Week van de Mobiliteit, maar ten minste tot 31 maart 2018.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!