#FMY21 | Roeland Vriens (Volvo): “Een goede Fleet Manager zal in de toekomst verder moeten denken dan zijn eigen merk”

In een vorig leven won Roeland Vriens de titel van FLEET Manager of the Year. Deze keer moet hij genoegen nemen met een nominatie. Maar zoals u zal lezen, is hij verbaasd dat hij in de top 5 staat. Hij schrijft zijn succes toe aan het groter geheel: “Onze dealers, ons sales team en onze fleetafdeling hebben ervoor gezorgd dat Volvo ‘top of mind’ is bij onze klanten.

Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar heeft de Volvo XC40 het best gescoord qua inschrijvingen in België, en bezet hij ook de eerste plaats in de fleetmarkt…

Naast de gekende kwaliteiten van dit model, denk ik dat de XC40 symbool staat voor de ontdieseling en de knowhow in ons land op het vlak van elektrificatie. De XC40 wordt aangeboden in twee plug-in-hybride versies en dat is een interessant gegeven op de fleetmarkt. Deze markt is bovendien in opmars en dat is ook het geval voor de SUV. De combinatie van hier en daar een beetje downsizen en een uitstekende positionering van het voertuig bij de concessiehouders, heeft ervoor gezorgd dat de XC40 een echt succesverhaal is geworden.

Is de fleetafdeling het lichtpuntje in deze donkere pandemieperiode?

Ik denk het wel, maar raar genoeg heeft het succes van de XC40 ook gezorgd voor een groter marktaandeel van Volvo op de particuliere markt. Op dat vlak zijn we een buitenbeentje.

Volvo heeft heel lang strijd geleverd om het statuut van premium merk te verwerven. Is deze strijd nu definitief gestreden?

Ongetwijfeld! Het mooiste bewijs hiervan is dat onze concurrenten in dit segment ons nu ook als premium merk beschouwen.

Waaraan heeft u uw nominatie als FLEET Manager of the Year 2021 te danken, denkt u?

Ik denk niet dat ik deze verdienste kan opeisen. Op het moment dat de verkiezing begon, was ik nog maar negen maanden in dienst bij Volvo, waarvan dan nog eens zes maanden in volle lockdown. De nominatie is veeleer een erkenning voor het harde werk van onze dealers, ons verkoopteam en onze fleetafdeling. Het zijn zij die ervoor hebben gezorgd dat Volvo ‘top of mind’ is bij onze klanten.

Vul deze zin aan: “De Fleet Manager van morgen is…”

De fleet manager van de toekomst zal verder moeten denken dan zijn eigen merk. In een snel veranderende wereld worden we vaak geconfronteerd met vragen over ons eigen merk, maar ook en vooral met vragen over toekomstige trends en marktvooruitzichten. Een fleet manager moet met andere woorden een grondige kennis hebben van de markt. Zo kan hij het verschil maken.

China, Zweden of België? Doe mij maar Zweden. Wat een prachtig land.

Cafetariaplan of mobiliteitsbudget? Het mobiliteitsbudget omdat dit de schakel is naar de toekomst. De mobiliteit wordt allesbepalend.

X of V? XC… (lacht)

Heizel of virtueel? De Heizel natuurlijk!

Een goed boek of een goede film? Ik heb te weinig geduld om te lezen. Een goede film dus… Onlangs zag ik een interessante documentaire over ZZ Top. Dat was echt supertof!

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

ACB Wavre 1300 Wavre
Sterckx – De Smet Halle 1500 Halle
Sterckx – De Smet Drogenbos 1620 Drogenbos
Sterckx – De Smet Rode 1640 Sint-Genesius-Rode
Sterckx – De Smet Zellik 1731 Asse-Zellik
Lacom Vilvoorde 1800 Vilvoorde
ACB Zaventem 1930 Zaventem
Scancar Antwerpen 2100 Antwerpen
Scancar Lier 2500 Lier
Scancar Wilrijk 2610 Wilrijk
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Scancar Brasschaat 2930 Brasschaat
Lacom Leuven 3001 Leuven
Garage Rutten Diest 3290 Diest
Garage Rutten Hechtel 3940 Hechtel-Eksel
Nordicar 4000 Li
Scandia 4530 Villers-Le-Bouillet
Novabil Tournai 7500 Tournai
Novabil Moeskroen 7700 Moeskroen
Novabil Kortrijk 8500 Kortrijk
Waregem Cars 8790 Waregem
Van Kasteren Sint-Niklaas 9100 Sint-Niklaas
De Keulenaer 9120 Beveren
Van Kasteren Dendermonde 9200 Dendermonde
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending