#FMY21 | Stef Holemans (Toyota-Lexus) is FLEET Manager of the Year 2021

Vorig jaar eindigde hij nog als derde, maar dit jaar is het raak: Stef Holemans is verkozen tot FLEET Manager of the Year 2021 by VAB. Het is een bevestiging van de schitterende resultaten van Toyota in de fleetmarkt de voorbije maanden. Het is voor het eerst dat een vertegenwoordiger van een Aziatisch merk het hoogste schavotje van het podium mag inpalmen. De vier andere genomineerden zijn: Claire D’Haese (Mercedes-Benz/smart), Kaat Van Severen (Hyundai/Alcomotive), Marc Fumagalli (Renault-Dacia) en Roeland Vriens (Volvo).

Proficiat, Stef! In 2020 was Toyota één van de merken die het echt goed deden op de fleetmarkt. Vanwaar komt die plotse ommezwaai?

Toyota valt voornamelijk bijzonder goed in de smaak bij kmo’s en bij het segment waar het functionele, het rationele en vooral de TCO het halen op het emotionele. In deze categorie is het meestal de zaakvoerder die beslist over de auto’s waarmee de werknemers mogen rijden. Die zaakvoerders gaan vaak op zoek naar een toffe wagen met een aantrekkelijk design die bovendien betrouwbaar, veilig, goed uitgerust en zuinig is, in combinatie met lage onderhoudskosten. Toyota doet het dan weer minder goed bij de zogenaamde ‘users-choosers’, die vaak hun gading vinden bij de premium merken. Met de Lexus UX en NX proberen we nu ook bij die categorie van gebruikers van de grond te komen.

Hoe gedraagt de markt zich momenteel?

Op het vlak van de inschrijvingen heeft bijna iedereen volume verloren, op vier merken na (in een dalende markt). Toyota heeft aan volume moeten inboeten, maar gelukkig niet veel. In vergelijking met 2019 is ons marktaandeel gestegen. Op het vlak van de bestellingen was Toyota goed voor een stijging van 10% t.o.v. 2019. Deze toename kwam hoofdzakelijk op het conto van de fleetafdeling. Onze lichte bedrijfsvoertuigen doen het ook beter en beter.

Vul deze zin aan: “De Fleet Manager van morgen is…”

De Fleet Manager van de toekomst is een fiscalist, een mobility manager, een ‘Zero Emission’-specialist en vooral een uitstekende people manager voor zijn team en zijn netwerk.

Waaraan heeft u uw nominatie te danken dit jaar?

Ik ben ervan overtuigd dat deze nominatie dik verdiend is. Toyota heeft een comeback gemaakt op de Belgische fleetmarkt. We hebben enkele fraaie deals gesloten. We beschikken over uitstekende producten, fantastische mensen en een dealernetwerk dat er zich van bewust is dat het succes van de fleetafdeling een uitgelezen kans is om de doelstellingen te behalen.

Wat is volgens u het verschil tussen een genomineerde en een winnaar?

Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Als je de winnaars van de voorbije edities bekijkt, moet je toch vaststellen dat het overwegend uitgesproken fleetmerken zijn die de overwinning in de wacht slepen. Merken waar een echte fleetcultuur aanwezig is en die volop gesteund worden door de invoerder en het dealernet. Die cultuur is nu ook bij ons aanwezig! Dus… (lacht)

Wat zijn de eerste drie dingen die u zal doen, mocht u winnen?

In eerste instantie Philippe Quatennens eens goed vastpakken (lacht). Daarna een sms’je sturen naar mijn vrouw en tenslotte een pintje drinken met het team.

Hybride of waterstof? Een zelfopladende hybride als tussenoplossing en een batterij-elektrisch voertuig als definitieve oplossing.

Auto of mobiliteit? Mobiliteit met de auto als element binnen die mobiliteit.

Cafetariaplan of mobiliteitsbudget? Het cafetariaplan met geïntegreerd mobiliteitsbudget. Een cafetariaplan is iets ruimer…

Heizel of virtueel? Ik ben een absolute voorstander van het virtuele, maar het zou jammer zijn om van de autoverkoop een virtueel gegeven te maken. Doe mij dus maar de Heizel omdat het een perfecte etalage is.

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Vancayzeele Kortrijk 8500 Kortrijk
Lexus Gent 9050 Ledeberg

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Telle Père Telle Fils 1050 Elsene
Car Avenue Ital Waver 1300 Waver
Car Avenue Ital Perwez 1360 Perwez
Car Avenue Ital Nijvel 1400 Nijvel
Car Avenue Ital Waterloo 1410 Waterloo
Garage Willy Hybrid Test Drive Center 2550 Kontich
Automotive Mechelen 2800 Mechelen
Garage Van Dijck 2960 Brecht
Toyota Vanderheyden 4633 Soumagne
Gégo Naninne 5100 Namur
Gégo Sombreffe 5140 Sombreffe
MS Motor Bastogne 6600 Bastogne
MS Motor Arlon 6700 Arlon
Vancayzeele Roeselare 8800 Roeselare
Vancayzeele Ieper 8900 Ieper
CIAC Toyota Gent 9050 Ledeberg
Garage Pieters 9190 Stekene
CIAC Toyota : Toyota Business Center 9300 Aalst
Toyota Boone 9940 Evergem
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending