Frankrijk : Europcar Lab en GoMore lanceren Drive & Share

europcar
Picture : Europcar

Europcar Lab, de innovatie-eenheid van de Europcar Group, lanceert een baanbrekend experiment in Frankrijk met GoMore, Europees marktleider in het kosteloze autodelen. Het nieuwe product stelt de klanten een wagen ter beschikking voor dagelijks gebruik, door middel van verhuur op middellange termijn in combinatie met de mogelijkheid om de auto te delen. Deze innovatieve stedelijke mobiliteitsoplossing kreeg de naam Drive & Share. Klanten kunnen voor een periode van 4 tot 12 maanden een wagen huren en delen op het platform GoMore wanneer ze die niet gebruiken.

Een auto die ik zelf gebruik of met anderen deel, al naargelang mijn behoeften!

europcar-1
Picture Europcar

Een nieuwe wagen kopen en onderhouden, kost veel geld. Zeker wanneer die uiteindelijk maar weinig gebruikt wordt. Volgens de website Planétoscope staat een auto immers (gemiddeld) meer dan 95 % van de tijd stil! Met Drive & Share beschikken klanten over een recente wagen van Europcar, die ze naar eigen goeddunken kunnen gebruiken of via het platform GoMore kunnen delen om de kostprijs ervan te optimaliseren.

Drive & Share levert een alles-in-éénformule, voor een voordelige en vaste maandelijkse prijs (vanaf ongeveer 380 euro per maand). De wagen, de verzekering en het onderhoud zijn in de prijs inbegrepen. De klant kiest de categorie van wagen en de gewenste formule (verhuur voor een periode van 4 tot 12 maanden, bescherming voor derden, basic of premium). De klant moet geen voorschot betalen en het maandelijkse huurbedrag wordt bepaald op basis van de wagen en de gekozen opties. Doorgaans is de wagen beschikbaar binnen de 48 uur na ondertekening van de overeenkomst.

Als de klant zijn wagen niet nodig heeft, kan hij hem ter beschikking stellen voor autodelen op het platform GoMore, waarmee hij overigens de huur van de wagen helemaal of gedeeltelijk kan financieren. Door de wagen bijvoorbeeld een tiental dagen te onderverhuren, kan een klant het volledige huurbedrag van een maand terugverdienen.

Formule Drive & Share

  • Overeenkomst van 4 tot 12 maanden
  • 000 km/maand
  • Betaling per maand
  • Een wagen kan verhuurd worden vanaf ong. € 380/maand
  • Verzekering inbegrepen (naar keuze: derden, basic of premium)
  • Mogelijkheid tot autodelen, uitsluitend op het platform GoMore
  • Assistentie en onderhoud inbegrepen
  • Tweede bestuurder gratis

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!