Frankrijk: hoe wordt de bedrijfswagen behandeld vanaf 1 januari 2018?

Het nationale parlement van Frankrijk heeft de definitieve tekst goedgekeurd over de financiering van de sociale zekerheid in 2018. De belasting op de bedrijfswagens (TVS) zal veranderen vanaf 1 januari.

Die jaarlijkse taks zal immers verhogen. Enkel de wagens die 20 gram CO2/km of minder uitstoten zullen gespaard blijven van de belasting.

Voertuigen die 21 tot 60 gram CO2/km uitstoten, zullen 1 euro extra per gram CO2 belast worden. De rekening loopt op naar 2 euro per gram voor wagens tussen 61 en 100 g CO2/km.Boven de 100 gram gaat de factuur nog eens extra de hoogte in, zoals u in onderstaande tabel kan zien:

De hybride uitzondering (benzine)

Daarenboven kunnen we ook noteren dat benzinemotoren en motoren op superéthanol E-85 waarvan de CO2-emissie de 60 gram niet overschrijdt, vrijgesteld zijn van de TVS.

De wagens op benzine en E-85 die tussen de 61 en de 100 g CO2 uitstoten krijgen dan weer een uitzondering op de betaling van de TVS gedurende 12 trimesters (met andere woorden de eerste drie jaar).

U heeft dus al begrepen dat hybridewagens op benzine volledige of tijdelijke voordelen krijgen. Daartegenover komt dat de diesels (zelfs in hybride) van geen enkel voordeel genieten.

Toegevoegde belasting

De Franse bedrijven moeten tot slot rekening houden met een extra belasting op basis van het jaar van de inverkeerstelling van hun voertuig. En ook die belasting gaat natuurlijk de hoogte in.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!