Franse RCM neemt Mercedes-Benz Piret over

Op 9 april heeft de Franse groep RCM – met terugwerkende kracht naar 1 januari 2019 – de garages van Mercedes-Benz Piret overgenomen.

Het is de eerste keer dat RCM, dat geleid wordt door Ronan Chabot, een overname buiten Frankrijk doet. “Het zijn onze eerste stappen over de grens maar zeker niet de laatste”, vertrouwde Chabot onze collega’s van Journal de l’Automobile toe.

De groep, die in 2006 werd opgericht door Paul Piret, telt vijf sites: vier in Henegouwen (Mons, la Louvière, Saint-Ghislain en Doornik) en één in Waals Brabant (Nijvel). De groep Piret is goed voor een verkoop van 2.000 nieuwe voertuigen en 1.650 tweedehandswagens per jaar. De omzet bedraagt 94 miljoen euro en er werken 140 personen.

Met deze overname telt RCM nu 26 concessies in het noordwesten van Frankrijk en in België. Het verkoopspotentieel: 7.500 nieuwe voertuigen en 8.100 tweedehandswagens.

RCM telt in zijn portefeuille nu Toyota (Toy Motors), Mercedes (Saga) en Porsche. De groep is goed voor een omzet van 952 miljoen euro en telt 1.650 werknemers. Met Piret erbij is het nu dus een groep met een omzet van meer dan 1 miljard euro.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview