Dit zevental maakt kans op de titel Car of the Year

Een lijst van 38 wagens reduceren tot zeven finalisten, in die moeilijke opdracht zijn de 60 juryleden van de Car of the Year-verkiezing geslaagd. Een van deze zeven mag begin maart het COTY-kroontje overnemen van de Volvo XC40.

Zoals verwacht vinden we vooral populaire modellen van grote volumeconstructeurs terug onder de finalisten, met ook in fleet belangrijke modellen als de Ford FocusKia Ceed en Peugeot 508 als meest in het oog springende titelkandidaten. Daarnaast mag ook de Citroën C5 Aircross nog hopen op een Car of the Year-bekroning, net als de minder voor de hand liggende Alpine A110 en de Mercedes-Benz A-Klasse. Met de elektrische Jaguar I-Pace schaart er zich tot slot ook één stekkerheld tot het kransje finalisten.

Wat ons het meest verbaast, is het feit dat er slechts 1 SUV genomineerd is, terwijl dat segment nochtans een derde van de Europese automarkt vertegenwoordigt…

Welke auto het uiteindelijk wordt, krijgen we pas begin maart te horen, nadat de jury alle finalisten aan een grondige rijtest heeft onderworpen op het CERAM-testcircuit in het Franse Mortefontaine.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto