GM investeert tot en met 2016 vier miljard euro in toekomst van Opel

opel-w800-h600De General Motors (GM) Board of Directors onderstreepte tijdens een vergadering in Rüsselsheim zijn engagement voor Opel en Duitsland. Dit engagement uit zich ook in de goedkeuring van een uitgebreid investeringsprogramma: tot en met 2016 investeert GM vier miljard euro in Duitsland en Europa. “Als wereldwijd actief automobielbedrijf heeft GM een sterke aanwezigheid in Europa nodig – zowel op het vlak van ontwerp en ontwikkeling als wat betreft productie en verkoop”, zei Dan Akerson, Chairman en CEO van GM, tijdens een persbriefing in het Adam Opel Haus. “Opel is een sleutel tot ons succes, en het krijgt de volle steun van het moederbedrijf.”

De Board of Directors koos Duitsland als locatie voor een regelmatige vergadering om informatie uit eerste hand te krijgen over de progressie in het tienjarenplan DRIVE!2022 en over de uitdagingen van de Europese automobielindustrie. De Board maakte ook van de gelegenheid gebruik om economen, vakbondsmensen en politici te ontmoeten.

Behalve Akerson namen ook Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, Steve Girsky, Supervisory Board Chairman, en Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, Works Council Chairman, het woord tijdens de persbriefing van vandaag in Rüsselsheim. De Board of Directors was verheugd om de minister-president van Hessen Volker Bouffier, de Amerikaanse ambassadeur Phil Murphy en de burgemeester van Rüsselsheim Patrick Burghardt als eregasten te verwelkomen. De burgemeester bracht het gastenboek van de stad mee om door de bezoekers te laten ondertekenen.

Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Adam Opel AG, benadrukte dat het een grote eer is voor Opel om gastheer te kunnen zijn de GM Board: “De Board heeft nogmaals heel duidelijk gesteld dat ons tienjarenplan DRIVE!2022, dat een herstel van de rentabiliteit voorziet tegen het midden van dit decennium, de volle steun krijgt van het moederbedrijf.” Een groot deel van de investeringen gaat naar het modellenoffensief van Opel. Tot en met 2016 lanceert Opel 23 nieuwe modellen en 13 nieuwe aandrijvingen.

“De Board of Directors is hier om zijn solidariteit en steun kracht bij te zetten”, aldus Steve Girksy, Opel Supervisory Board Chairman. “Opel maakt al sinds 1929 deel uit van GM en is vandaag meer dan ooit een cruciaal element in de innovatieve kracht van het hele bedrijf. Dit partnership is sterker dan ooit.”

Na de persbriefing onthulde Dan Akerson een stuk van de Berlijnse Muur dat eigendom is van Opel. Het krijgt een plaats voor het Adam Opel Haus op de Friedrich-Lutzmann-Ring. “Dit deel van de muur staat symbool voor onze bedrijfscultuur”, verklaarde CEO Dr. Karl-Thomas Neumann. “Het moet iedereen eraan herinneren dat we de muren in onze hoofden en tussen verschillende culturen overwinnen, en dat wij vandaag een nieuw hoofdstuk beginnen in het verhaal van Opel.”

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending