Groen en Ecolo: een mobiliteitsbudget van 700 tot 2.780 euro voor iedereen

Op 14 februari voeren Groen en Ecolo een sensibiliseringsactie in de Belgische treinstations onder de toepasselijke naam Sint-Valentrein. Dit jaar hebben ze hun zinnen gezet op het mobiliteitsbudget.

De Belgische groenen vinden dat een dergelijk  budget niet alleen beschikbaar moet zijn voor werknemers die nu al over een bedrijfswagen beschikken (zoals de regering afgelopen oktober suggereerde) maar voor alle werknemers. Groen-Ecolo stelt daarom voor een belastingskrediet af te houden op de bedrijfsvoorheffing

Van 700 tot 2.780 euro per maand

Terwijl Didier Reynders het nog had over een maandelijks bedrag van 450 euro, mikken de groenen behoorlijk hoger met een minimum van 700 euro. Dat zou zelfs kunnen klimmen tot 2.780 euro in functie van de woon-werk afstand en het multimodale traject dat de werknemers neemt.

Wie gaat dat betalen?

Groen en Ecolo stellen voor om de staatssteun aan de bedrijfswagen (die volgens hen 1,2% van het BBP bedraagt) te verlagen naar 9%. Ze vragen dus niet om het fiscale gunstregime van de bedrijfswagens volledig af te schaffen.

#Business Driver #Fleet Management #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending