Groene cijfers voor de fleetmarkt afgelopen maand

JATO leverde zonet een pakketje nieuwe data in onze digitale postbus, een analyse van de fleetmarkt over de eerste acht maanden van het jaar. Fijn nieuws, want de sector mag groene cijfers in de boeken noteren.

5,6%! Zoveel ging de fleet erop vooruit tegenover augustus 2021. Over het hele jaar zijn er wel 5% minder inschrijvingen op naam van een bedrijf (zelfstandigen komen niet voor in deze cijfers) dan in dezelfde periode vorig jaar, maar laten we hopen dat deze groene cijfers voor een kentering zorgen.

De populairste fleetmerken

Bovenaan de lijst van populairste fleetmerken zien we de Duitse Drie, met BMW voor Mercedes en Audi. Samen zijn zij goed voor één derde van de fleetverkoop in ons land. De volledige top 20 kan je hieronder bekijken:

Qua winst is Toyota duidelijk de groeibriljant, met meer dan 2.220 extra inschrijvingen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Kijken we naar de procentuele groei, dan doen vooral Kia en Polestar het goed, beiden noteren +80%, naast Lynk & Co. Dat staat meer dan 800% in het groen, maar uiteraard komt dat door de recente opstart van het merk, dat eigenlijk in 2022 zijn eerste volwaardige jaar draait.

Populairste fleetwagen

De populairste jongen van de klas blijft de BMW X1. Waarschijnlijk komt daar in de toekomst geen verandering, aangezien ook de elektrische versie, de iX1, in de stijgers staat. Een test met die wagen kan je hier lezen.

De X1 wordt van kort gevolgd door de populairste fleetwagen van vorig jaar, de Volvo XC40. De volledige top 20 kan je hieronder bekijken:

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending