Group Mobility Solutions: een (digitale) hub voor alle B2B-diensten van D’Ieteren

Group Mobility Solutions, de B2B-afdeling van D’Ieteren, biedt sinds enige tijd een reeks mobiliteitsdiensten aan. Omdat het aanbod steeds groter werd, was het tijd om alles digitaal te centraliseren. Dat is nu gebeurd. We ontdekken het samen met Joris Spigt, Head of Group Mobility Solutions & My Way bij D’Ieteren.

“Toen ik een jaar geleden de verantwoordelijkheid voor Group Mobility Solutions overnam, was het duidelijk dat een van de taken van het team was om B2B-klanten alle mobiliteitsactiviteiten aan te bieden die we in ons portfolio hebben”, legt Joris Spigt uit, Head of Group Mobility Solutions & My Way bij D’Ieteren. “We hebben alle automerken van de groep D’Ieteren, maar ook de laadoplossingen van EDI, alle Lab Box-oplossingen, fietsen via Lucien of fietsleasing met Joule, enz. Deze oplossingen en diensten waren enigszins versnipperd. Daarom hebben we besloten een digitaal ecosysteem (www.groupmobilitysolutions.be) te creëren waarin we alle informatie over alle mobiliteitsactiviteiten samenbrengen. Want, of we het nu leuk vinden of niet, we gaan naar een mobiliteit en autogebruik dat anders zal zijn… En wij hebben de ambitie om een leidende rol te spelen in deze evolutie.”

Het contentplatform van Group Mobility Solutions is eerst en vooral een informatiehub waar wagenparkbeheerders het jongste nieuws, de nieuwste trends, tools en contacten vinden. Dit om hun bedrijf en hun werknemers beter voor te bereiden op de veranderende realiteit van mobiliteit. Het wordt een overzichtelijke site waar iedereen vindt wat hij nodig heeft. “Op lange termijn zullen we deze site ook verder ontwikkelen zodat hij ook voor zelfstandigen en KMO’s een toonaangevende informatiebron kan zijn”, voegt Joris Spigt eraan toe.

Momenteel ongeveer 20 merken

Bezoekers kunnen er thematische dossiers vinden (elektrificatie, fiscaliteit, multimobiliteit), nieuwsartikelen en videogetuigenissen, producten en diensten van D’Ieteren zoals Lab Box en EDI, diverse oplossingen voor aankoop/leasing, infrastructuur beschikbaar via EDI, wagenparkbeheer en advies op basis van de analyse van bedrijfsgegevens. En natuurlijk een contactformulier, waarbij de aanvragen worden doorgestuurd naar dealers die georganiseerd zijn in Fleet Business Units, die binnenkort Mobility Business Units gaan heten.

In totaal staan bijna 20 merken en diensten op www.groupmobilitysolutions.be :

  • Aankoop/leasing/mobiliteit : Audi, Cupra, Porsche, Seat, Skoda, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, VDFin, Lucien, Joule, Husk, Taxis Verts, Mobvious, Ush.
  • Laadinfrastructuur: EDI.
  • Mobility management : Mbrella, MyMove.
  • Consulting: Mob Box, Ush.

My Way (tweedehands) moet zich normaal ook bij het platform aansluiten. “We hebben voorlopig alleen de typische B2B-oplossingen en -diensten overgenomen”, benadrukt Joris Spigt.

Al deze merken werden al fysiek onder één dak samengebracht tijdens de Mobility Experience die Group Mobility Solutions in maart 2022 organiseerde. Joris Spigt besluit: “Veel professionele klanten waren verrast dat D’Ieteren dit alles in zijn portefeuille heeft. Managers vragen dan om een ontmoeting met Mbrella of Mob Box specialisten om advies te krijgen over het opstellen van een mobiliteitsbudget in hun bedrijf. Het is duidelijk dat het onderwerp zo uitgebreid is dat veel wagenpark- of mobiliteitsmanagers of zelfs HR-managers niet weten waar ze moeten beginnen. Wij kunnen hen veel toegevoegde waarde bieden via onze verschillende experts.”

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-ville
Thoen Aalst 9308 Hofstade
Thoen Geraardsbergen 9500 Geraardsbergen

Selected FLEET Dealers

Thoen Aalst 9300 Aalst
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville

Selected FLEET Dealers

Jennes 3200 Aarschot
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Thoen Aalst 9300 Aalst
Thoen Ninove 9400 Ninove

Selected FLEET Dealers

Jennes 1830 Machelen
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
Thoen Aalst 9300 Aalst
Thoen Ninove 9400 Ninove

Selected FLEET Dealers

Jennes 3061 Leefdaal
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
Thoen Aalst 9300 Aalst
Thoen Ninove 9406 Outer
Thoen Zottegem 9620 Zottegem

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine