Groupe Europcar wordt Europcar Mobility Group

In de context van een versnelde groei met een rijkere en gediversifieerde merkenportefeuille in het achterhoofd is de naamsverandering van Europcar naar Europcar Mobility Group een evidente uiting van de doelstellingen van de Franse groep.

Caroline Parot, CEO van de groep Europcar : “we hadden nood aan een naam die de transformatie van de Groep naar aanleiding van toekomstige ontwikkelingen uitlegt, maar tegelijkertijd de kracht van ons verleden en onze nummer 1 positie op de markt van het voertuigenverhuur benadrukt. De naam EUROPCAR MOBILITY GROUP bouwt op het merk Europcar, maar toont tegelijkertijd de link naar de veranderende mobiliteitsomgeving.”

De naamsverandering van de groep werd goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van de aandeelhouders die plaatsvond op 17 mei jongstleden.

De nieuwe naam van de groep vervangt de naam van het commerciële merk Europcar niet, noch die van andere commerciële merken.

In overeenstemming met de evolutie van het bedrijf

Sinds 2014 breidde de groep Europcar haar activiteiten uit: van specialist in de verhuur van wagens vormde Eurocpar zich om in een globale aanbieder van mobiliteitsoplossingen (wagenverhuur, verhuur van bestelwagens, car sharing en verhuur van wagens tussen particulieren.

De laatste jaren wer de groeistrategie van de Groep vooral geuit door een aantal overnames, waaronder die van Ubeeqo, een Europese start-up gespecialiseerd in autodelen, en die van Brunel, een bedrijf van chauffeursdiensten. Nog recenter realiseerde de groep de overname van Scooty, een start-up die werkt rond het delen van elektrische scooters.

De groep nam eveneens een kleine participatie in Snappcar, het tweede grootste bedrijf in Europa op de markt van de wagenverhuur tussen particulieren, en Wanderio, een multimodaal zoekplatform waarmee je verschillende transportmiddelen kan vergelijken.

Parallel met de investeringen in deze nieuwe mobiliteitsoplossingen, blijft de groep ook haar kernbezigheid versterken, de verhuur van wagens. In 2017 werd dit engagement gekenmerkt door acquisitie van Goldcar, de leider op het gebied van low cost wagenverhuur in Europa en die van Buchbinder, een wagenverhuurder uit Duitsland.

#Fleet Management #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending