Havenarbeiders kunnen nu ook met fietsbus naar het werk

© Havenbedrijf Antwerpen, Sacha Jennis

Vanaf 3 april kunnen alle werknemers uit de Antwerpse haven gratis de fietsbus nemen om door de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel te rijden. De bus heeft haltes op beide Schelde-oevers en bespaart fietsers een serieuze omweg.

En die lange omweg door de drukke stad is vaak een drempel voor pendelaars om met de fiets naar het werk te gaan. Dit nieuwe vervoersconcept moet dan ook heel wat mensen op de fiets krijgen.

Vandaag start alvast de inloopfase van het project. Werknemers van Lanxess, Katoen Natie, BASF, Evonik en het Havenbedrijf kunnen al gebruik maken van de dienst. Als alles goed verloopt, volgt binnen drie weken de rest van het havenpersoneel.

De bus, uitgerust met speciale beugels om fietsen aan op te hangen, zal dagelijks rijden tussen 4u45 en 23u, tot vier keer per uur op piekmomenten. Tijdens daluren rijdt de bus één keer per uur uit. De fietsbus houdt halt op de Noorder- en Scheldelaan, Waaslandhaven Noord en het Tolplein en heeft ruimte voor 25 tot 30 fietsen. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts zou de dienst dagelijks 3.600 pendelaars kunnen vervoeren. Ook toeristen of gewone Antwerpenaren kunnen de bus nemen, al krijgen havenarbeiders tijdens piekmomenten voorrang.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!