Hedin gaat Ineos invoeren

De Hedingroep zet in de Benelux de stap van dealer naar invoerder. De garagegroep, in ons land eigenaar van een reeks Mercedes-, Toyota- en Lexusconcessies, wordt immers de officiële importeur van Ineos voor België, Nederland en Luxemburg, maar ook in onder meer Zweden en de Baltische staten.

In totaal betreft het 11 markten (Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Zwitserland, Nederland, België en Luxemburg) waar Hedin de stoere Ineos Grenadier gaat invoeren. Hedin is ondertussen al begonnen met het opzetten van specifieke verkoop- en service organisaties in elk van de elf landen. De intentieverklaring omvat ook de dienstverlening na aankoop en de eerste auto’s worden in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht.

“We zijn absoluut opgetogen en vereerd om door Ineos Automotive te zijn uitgekozen als hun sleutelpartner in Europa voor de geheel nieuwe Ineos Grenadier off-roader. Dit is een geweldige 4×4 die al voor de lancering veel aandacht en grote vraag op de markten heeft gecreëerd. Ik ben er van overtuigd dat dit een fantastische reis samen zal worden en het begin van een langdurig partnerschap met Ineos Automotive,’’ zegt Anders Hedin, eigenaar en ceo van het Zweedse mobiliteitsbedrijf.

Land Rover Defender 2.0

De Ineos Grenadier is een stoere offroader en ziet zichzelf als de niet-officiële opvolger van de Land Rover Defender. De schatrijke eigenaar van het Britse chemische bedrijf Ineos Jim Ratcliff, een fervente liefhebber van die auto, besloot enkele jaren geleden zijn eigen versie van dit roemruchtige model te bouwen. Land Rover spande diverse rechtzaken aan, maar wist zijn slag nooit thuis te halen en vandaag lijkt de automobiele droom van Ratcliff te zijn uitgekomen: de eerste prototypes rijden rond en het dealernetwerk wordt uitgerold. Ook wij mochten de Ineos Grenadier al eens aan de tand voelen. Onze test et het model lees je binnenkort hier op FLEET.be.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine