Hier moet je op letten als je nog een fiscaalvoordelige PHEV wil leasen/kopen

De fiscaliteit rond de bedrijfswagen werkt meer en meer toe richting EV’s. Toch blijft ook de plug-in hybride nog even belangrijk. Maar snel zijn is de boodschap.

De fleet hinkt op twee gedachten. De vroegere favoriet, de plug-in hybride, regeert nog even, maar de trend naar elektrisch is ontegensprekelijk. Dat zien ze ook bij Volvo. Steven Trentin, Fleet Manager van het Zweedse merk, legt uit: “In 2017 zijn we bij Volvo gestart met onze elektrificatiestrategie en die werpt duidelijk zijn vruchten af. Afgelopen jaar hadden we een verkoopsaandeel van meer dan 80% voor onze geëlektrificeerde voertuigen. Daar horen uiteraard de volledig elektrische XC40 en C40 bij, in Gent gebouwd trouwens, maar ook onze plug-in hybrides, XC60 en XC90 op kop, blijven een belangrijke rol spelen.”

Plug-in hybrides zijn immers de ideale opstap richting elektrisch rijden. Je leert werken met een laadpaal zonder laadstress, want je hebt altijd de verbrandingsmotor om op terug te vallen. Bovendien zijn ze nog fiscaal interessant tot en met één juli en dit voor de volledige contractduur van het voertuig. Wie nog wil profiteren van deze overgangstechnologie, zal met andere woorden nu moeten instappen.

De voorwaarden voor die gunstige fiscale behandeling zijn al lange tijd gekend: een CO2-uitstoot onder de 50 gram en een batterij die groot genoeg is in verhouding met het gewicht van de auto. Voorwaarden waar het volledige PHEV-gamma van Volvo meer dan aan voldoet. Meer nog: vorig jaar kregen alle 60 & 90 plug-in hybrides wagens een groter accupakket, wat betekent dat je tot 90 km elektrisch kan afleggen. Dat wil zeggen dat volledig elektrisch pendelen voor de meeste Belgische werknemers de regel is en je de verbrandingsmotor enkel hoeft te gebruiken voor die occasionele lange rit voor een weekendje weg of die zomervakantie in het zuiden.

Naar 100% elektrische toekomst

Naar de toekomst toe zal het wagenpark immers steeds meer 100% elektrisch worden. Dat is niet enkel de fiscale strategie van ons land, ook Volvo werkt al geruime tijd in die richting, met 2026 als streefdatum voor een volledig elektrisch gamma. Eind 2022 werd met de Volvo EX90 bijvoorbeeld een grote elektrische SUV gelanceerd, dit jaar komt daar nog een kleiner model bij.

“De Volvo EX90 leidt een nieuw tijdperk in voor ons merk”, aldus Trentin. “Eén van duurzaamheid, met meer verantwoorde en gerecycleerde materialen dan ooit. Een elektrische wagen is immers goed voor het klimaat tijdens het rijden, onze fabrieken zullen ook klimaatneutraal zijn tegen 2025 (2024 voor Volvo Car Gent) en Volvo zal volledig CO2 neutraal zijn tegen 2040.. Bij Volvo nemen we duidelijk onze verantwoordelijkheid en trekken we ook de duurzame kaart. Net als die van de veiligheid, ons historisch sterktepunt. Met 16 sensoren, 8 camera’s, 5 radar’s en lidartechnologie is dit de veiligste Volvo ooit gebouwd.”

Volvo is met andere woorden klaar voor het heden en de toekomst. Meer info vind je hier.

#Advertorial

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

ACB Wavre 1300 Wavre
Sterckx – De Smet Halle 1500 Halle
Sterckx – De Smet Drogenbos 1620 Drogenbos
Sterckx – De Smet Rode 1640 Sint-Genesius-Rode
Sterckx – De Smet Zellik 1731 Asse-Zellik
ACB Zaventem 1930 Zaventem
Scancar Antwerpen 2100 Antwerpen
Scancar Lier 2500 Lier
Scancar Wilrijk 2610 Wilrijk
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Scancar Brasschaat 2930 Brasschaat
Lacom Leuven 3001 Leuven
Garage Rutten Diest 3290 Diest
Garage Rutten Hechtel 3940 Hechtel-Eksel
Nordicar 4000 Li
Scandia 4530 Villers-Le-Bouillet
Novabil Tournai 7500 Tournai
Novabil Moeskroen 7700 Moeskroen
Novabil Kortrijk 8500 Kortrijk
Waregem Cars 8790 Waregem
Van Kasteren Sint-Niklaas 9100 Sint-Niklaas
De Keulenaer 9120 Beveren
Van Kasteren Dendermonde 9200 Dendermonde
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending