Hyundai geeft i10 opfrisbeurt

Hyundai i10
Hyundai i10 & i10 N Line

Hyundai Motor heeft de nieuwe i10 met een opgewaardeerd en opgefrist design onthuld. Klanten kunnen ook kiezen voor een sportieve i10 N Line-variant, die geïnspireerd is op Hyundai’s high-performance N-modellen.

De nieuwe i10 werd zowel van binnen als van buiten opgewaardeerd ten opzichte van het originele model, dat in 2019 op de markt kwam. Het model heeft nu een sportievere uitstraling en geeft een gedurfder gevoel dankzij het lage dak en de lange wielbasis.

Hij zal verkrijgbaar zijn in negen koetswerkkleuren – waarvan er twee nieuw zijn: Lumen Grey, een heldere en lichtgrijze kleur met parelmoerafwerking, en Meta Blue met zijn blauwviolette kleurreflecties en parelmoerafwerking – en een zwart tweekleurig dak.

De binnenkant van de multi-face reflectorkoplampen en de LED-signatuur voor en achter werden hertekend. De LED Day Running Lights (DRL) vooraan zijn geïntegreerd in het sportieve brede radiatorrooster, met een nieuw honingraatmotief. De gecombineerde LED-achterlichten zijn nu voorzien van een ‘H’ op de horizontale achterkleplijn. Het model heeft ook nieuw ontworpen 15-duims lichtmetalen velgen.

De i10 N Line neemt designelementen over die zijn geïnspireerd op autosport, zoals op maat gemaakte bumpers, inzetstukken en rode accenten. De rugleuningen van de zetels zijn voorzien van stof met drie rode lijnen en het model wordt geleverd met nieuwe lichtmetalen 16-duimswielen.

Hyundai i10 interieur

Hoger segment

Hyundai pakt in zijn stadswagen ook uit met technologie en comfortelementen die normaal voorbehouden zijn voor de hogere segmenten.

Naadloze connectiviteitsfuncties maken de nieuwe i10 niet alleen technologisch geavanceerder, maar maken de beleving in de auto ook comfortabeler. Nieuwe technologieën in het model zijn onder meer een standaard 4,2-duims LCD- instrumentencluster, USB type-C voor en achter, de tweede generatie eCall op basis van het 4G-netwerk en Over The Air (OTA) kaartupdates. Het model biedt een 8 inch beeldscherm, Audio Video Navigation (AVN), Apple CarPlay en Android Auto, draadloze lader en de laatste update van Bluelink® telematica.

Het model krijgt standaard meer Hyundai Smart Sense veiligheidsvoorzieningen. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) voor ‘City’, ‘Interurban’ en ‘Pedestrian’ werd uitgebreid met ‘Cyclist’. FCA helpt bij het detecteren en vermijden van mogelijke ongevallen met voorliggers. Lane Following Assist (LFA) gebruikt stuurcontrole om de auto in de gekozen rijbaan te houden. Rear Occupant Alert (ROA) herinnert de bestuurder met een bericht in de cluster als de achterdeur tijdens de rit is geopend – om te voorkomen dat iemand of iets op de achterbank achterblijft.

Tweede semester

De productie van de nieuwe i10 staat gepland voor april 2023 in de Hyundai-fabriek in Izmit, Turkije. De eerste exemplaren worden in de tweede helft van het jaar op de Europese wegen verwacht.

De nieuwe i10 is momenteel (nog) niet gehomologeerd. CO2-waarden en emissies voor dit model zijn nog niet vastgesteld.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen Automotive 3200 Aarschot
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
GSL Mons 7033 CUESMES
GSL La Louviere 7100 LA
Devisch Brugge 8000 Brugge
Devisch Oostkamp 8020 Oostkamp
Devisch Eernegem 8480 Eernegem
Devisch Veurne 8630 Veurne
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview