Hyundai levert eerste lot wagens aan Wit-Gele Kruis

Hyundai croix Jaune et Blanche-w800-h600De eerder aangekondigde samenwerking tussen Hyundai en het Wit-Gele Kruis wordt nu concreet. Een eerste lot van ruim 130 wagens wordt nog deze maand aan de lokale afdelingen Limburg en Vlaams-Brabant afgeleverd. De komende 6 jaar zal Hyundai leverancier zijn van de non-profit organisatie.

Hyundai heeft niet getwijfeld om een interessant dossier in te dienen bij het openstellen van een nieuwe aanbesteding bij het Wit-Gele Kruis. Met de recent volledige vernieuwde i20 heeft het Zuid-Koreaanse merk dan ook een model dat perfect beantwoordt aan het eisenpakket van het Wit-Gele Kruis. De nieuwe i20 is compact, maar uitgesproken functioneel. Zijn nieuwe 1.1 driecilinder CRDi-versie van 75 pk pakt uit met een gemiddeld verbruik van amper 3,8 liter per 100 km. Samen met de interessante TCO-waarden (Total Cost of Ownership) en de uitgebreide uitrusting bleek de nieuwe i20 al snel de ideale keuze.

De veiligheidsuitrusting was eveneens belangrijk in dit dossier. De nieuwe i20 pakt dan ook standaard uit met zaken als frontale airbags, laterale airbags vooraan, gordijnairbags vooraan- en achteraan, een uitschakelbare passagiersairbag, een ABS remsysteem met remkrachtverdeler EBD en BAS (Brake Assist System), electronic Stability Program (ESP), vehicle Stability Management (VSM), in de hoogte verstelbare hoofdsteunen vooraan en achteraan, hoofdsteunen vooraan met anti-whiplash functie,… Het Wit-Gele kruis koos er ook voor om alle wagens uit te rusten met airco.

Ook het uitgebreide 5 Year Triple Care garantiepakket speelde mee. Het pakket omvat vijf jaar volledige waarborg zonder kilometerbeperking gekoppeld aan jaarlijkse (gratis) inspecties en een geruststellende wegbijstand in heel Europa gedurende 5 jaar.

Een eerste lot wagens van ruim 130 wagens wordt in april aan de lokale afdelingen Limburg en Vlaams-Brabant afgeleverd. Alle wagens krijgen een specifieke bestikkering in de kleuren van het Wit-Gele Kruis.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending