Hyundai levert nieuwe Tucsons aan Securail

Het is niet de eerste keer dat Securail SUV’s bestelt bij Hyundai. Securail is onder de NMBS-vleugels de dienst die verantwoordelijk is voor preventie en veiligheidsinterventies op en rond het Belgische spoorwegnet. Al sinds 2004, bij de lancering van de eerste generatie Tucson, was Securail overtuigd van de Hyundai’s meest populaire SUV. Recent plaatste Securail een nieuwe bestelling van 17 wagens waarvan de levering recent plaatsvond.

Als basis koos Securail voor de Tucson 2.0 CRDi met vierwielaandrijving (4WD) en automatische versnellingsbak. Bij dagelijkse interventies van de mobiele teams komt het voertuig regelmatig naast de gebaande paden terecht, waarbij geen enkel type ondergrond een obstakel mag vormen voor de patrouille.

Aangepaste uitrusting

Uiteraard werd ook de nodige signalisatie voorzien met medewerking van de firma Terberg Specials uit Genk. De nieuwe, lage LED-lichtbalk op het dak met ingebouwd omgevingslicht zorgt ervoor dat lage bruggetjes geen schade veroorzaken aan de blauwe knipperlichten. Vooraan werden twee extra blauwe knipperlichten voorzien in het radiatorrooster, achteraan werden 3 extra knipperlichten voorzien.

De sirene van de Tucson interventiewagens zit voortaan onder de motorkap, zodat bij prioritaire interventies minder geluid binnendringt in het interieur. Bovendien kan de sirene heel snel en intuïtief ingeschakeld worden. Wanneer het voertuig een kruispunt nadert volstaat een snelle druk op de claxon om de sirene in werking te zetten. Handig én veilig !

Binnenin werd verder nog specifieke bijkomende uitrusting voorzien zoals een flexibel leeslampje, speciale vuilbestendige zetelhoezen, rubberen tapijten en twee grote zaklampen die permanent worden opgeladen.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!