Hyundai Santa Fe: de veiligste wagen in zijn categorie

De onafhankelijke organisatie die bevoegd is voor het testen van de voertuigveiligheid Euro NCAP, heeft net de resultaten vrijgegeven van de crash tests in 2012. In deze crash tests heeft de nieuwe Santa Fe niet enkel de maximumscore van vijf sterren behaald, bovendien werd deze ultramoderne SUV in de 4 geteste categorieën door Euro NCAP bekroond met het beste resultaat in de categorie “Large Off-Road 4×4” getest in 2012 en behaalde zelfs één van de beste resultaten ooit op alle geteste voertuigen in het algemeen.

Vorig jaar heeft Euro NCAP veiligheidstesten uitgevoerd op een totaal van 36 nieuwe voertuigen. In haar recente perscommuniqué heeft deze zelfstandige organisatie die bevoegd is voor het testen van de veiligheid van de wagens, net de resultaten gepubliceerd die berekend werden op basis van acht criteria.

Ze bevestigt hiermee niet enkel dat de nieuwe Hyundai Santa Fe het beste resultaat behaalde uit zijn categorie – en dit zelfs vóór de Mercedes-Benz Klasse M en de Range Rover – maar tevens één van de best geregistreerde resultaten ooit behaalde sinds het begin van deze crash tests.

Euro NCAP controleert en geeft cijfers voor de veiligheid in vier verschillende categorieën.

In de veiligheidscategorie «Volwassenen» die geldt voor de inzittenden, heeft de New Generation Hyundai Santa Fe liefst een score behaald van 96% en, voor de «zijdelingse impact» zelfs het maximum aantal punten.

In de categorie «Veiligheid voor voetgangers», heeft deze cross-over de eisen beantwoord voor 89% en voor de «Veiligheid van de hulpsystemen», heeft Euro NCAP hem een buitengewoon cijfer toegekend van 86%.

In de categorie «Veiligheid voor voetgangers», overtuigde de nieuwe Santa Fe in het bijzonder dankzij de «actieve motorkap». Bij een aanrijding met een voetganger springt de motorkap dankzij dit systeem met 6 cm naar omhoog en verlaagt zo het risico op ernstige blessures. Euro NCAP heeft deze cross-over tevens op de eerste rij geplaatst met een score van 71%, en dit wetende dat de wagen op de tweede plaats slechts een score behaalde van 63%.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending