I-mense levering voor Toyota (1.200 voertuigen!)

Toyota leverde vandaag 5 maart in Zeebrugge de eerste batch van 325 hybride voertuigen aan de medewerkers van i-mens, de nieuwe zorgorganisatie voor Vlaanderen en Brussel. In totaal gaat het om een levering van 1.200 voertuigen, die in een tijdspanne van anderhalve maand worden geleverd.

i-mens is een samenwerking tussen de vzw’s Solidariteit voor het Gezin, Thuishulp en hun partners in thuisverpleging. Samen tellen ze 12000 medewerkers. De organisatie voor thuiszorg streeft ernaar om op alle vlakken innoverend te zijn, ook op het vlak van mobiliteit. Met onder meer actieve promotie van fietsen en autodelen tijdens én buiten de diensturen. Met 1200 hybride auto’s voor de thuiszorg van het merk Toyota zal i-mens een van de grootste milieuvriendelijke bedrijfsvloten van Europa hebben.

In samenwerking met Alphabet

De dienstwagens werden geleverd door Toyota in samenwerking met Alphabet. Alle medewerkers van i-mens kunnen trouwens onder interessante voorwaarden ook privé een auto leasen.Ze hebben daarbij de keuze uit 5 milieuvriendelijke modellen van Toyota.

Een breed aanbod alternatieven

In alle afdelingen van i-mens staan elektrische deelwagens ter beschikking voor dienstverplaatsingen van de medewerkers. Partners daarbij zijn autodeelbedrijf Cambio, specialist laadinfrastructuur Blue Corner en Autodelen.net. Na de kantooruren kunnen Cambio-leden de auto’s voor privégebruik boeken. Dat geldt ook voor alle medewerkers van i-mens, want die zijn via de werkgever gratis lid van Cambio.

i-mens voert ook een actief fietsbeleid. Zo’n 10 000 medewerkers, die tot nu geen recht hadden op een dienstauto of –fiets, kunnen voortaan via i-mens een fiets leasen – met inbegrip van onderhoud, pechbijstand en verzekering. Daarvoor wordt samengewerkt met partner Joule. En er is een budget voor een leasefiets voor elke leidinggevende die zijn salariswagen aan de kant zet.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!