imec stimuleert EV als bedrijfswagen voor haar medewerkers

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit eerder in september stelde Alphabet enkele MINI Electric wagens gedurende enkele weken ter beschikking aan de medewerkers van imec. De Leuvense onderzoeks- en innovatiehub wou zijn personeelsleden meer vertrouwd maken met elektrisch rijden en hen stimuleren om voor een EV te kiezen als volgende bedrijfswagen of privé-wagen. Die opportuniteit en de extra toelichting door Alphabet werpen nu zijn vruchten af: “Eerlijk? Ik geef de sleutels van de testwagen met pijn in het hart af.” klonk het bij een testrijder.

Dankzij dit initiatief kon het personeel van imec in september zelf proefondervindelijk ervaren wat elektrisch rijden inhoudt en wat de voordelen ervan kunnen zijn in vergelijking met hun huidige rijgedrag en -gewoontes. De medewerkers werden bovendien een stuk wijzer met een digitale uiteenzetting over de kostprijs van EVs, praktische info en getuigenissen. Dit alles om hen warm te maken voor een elektrische bedrijfswagen of privé-wagen in de nabije toekomst.

Duidelijke informatie en testing geven de doorslag

Uit een webinar over elektrisch rijden van Alphabet eerder dit jaar, bleek dat bestuurders een EV wel overwegen maar dat er nog een pak praktische vragen zijn. Daarom bood Alphabet aan imec – met wie het sinds 2018 een exclusief partnerschap heeft voor de hele vloot – deze kans. De combinatie van een aantal dagen achter het stuur van een EV zitten en een digitale infosessie, bijgewoond door liefst 46 medewerkers van imec, zorgden ervoor dat de medewerkers van imec met kennis van zaken hun volgende bedrijfswagen kunnen kiezen.

Door elektrisch rijden te ervaren en voldoende informatie te geven, kunnen een aantal veelgehoorde bezwaren zoals de vaak voorkomende ‘Range Anxiety’ aangepakt worden. Zo legde Alphabet in de presentatie uit dat vier bestuurders op vijf dagelijks maximaal 50 kilometer rijden. Bovendien laden eigenaars van een EV hun wagen voor 70% thuis op, 20% op het werk en amper 10% onderweg.

“Aangename rijervaring, voldoende rijbereik én ecologisch”

Alphabet peilde naar de eerste ervaringen van de imec-medewerkers met elektrisch rijden – en die waren unaniem positief. Ziehier twee reacties:

  • K.M.: “Het rijden met een elektrische wagen is fantastisch. Voor wekelijkse verplaatsingen en normaal woon-werkverkeer zou ik niet twijfelen. Bovendien bieden deze wagens ook een totaal andere ervaring dan de klassieke auto’s; ze hebben een hoger high-tech gehalte. Mijn volgende wagen zal opnieuw een elektrische zijn. De batterijtechnologie zal ongetwijfeld voor een nog betere ervaring zorgen in de toekomst.”
  • P.J.: “De langste afstand die ik afleg met mijn EV is het woon-werkverkeer, nu een 70 kilometer. Dat valt perfect binnen het rijbereik. Zeker omdat ik de wagen overdag kan opladen op het werk. Elektrisch rijden is ook zeer aangenaam: de wagen reageert onmiddellijk en is een stuk stiller. Ik zou een EV zeker aanraden. De prijzen zijn ook sterk gedaald, er zijn voldoende fiscale voordelen en is er al een ruime keuze.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!