Inchcape Belgium benoemt Joris Clavie tot nieuwe Managing Director BYD Belux

Inchcape Belgium, distributiepartner in België en Luxemburg van BYD, en een toonaangevende wereldwijde speler in de auto-industrie, kondigt met genoegen de benoeming aan van Joris Clavie als nieuwe Managing Director. 

Na verschillende jaren bij D’ieteren, waar hij een diepgaand inzicht in de automobielindustrie ontwikkelde, kwam Joris Clavie in 2017 bij Inchcape Belgium. Eerst als Sales Director van Toyota België, waar hij een belangrijke rol speelde in de groei van de verkoop en de uitbreiding van de markt. In 2020 werd hij benoemd tot Business Performance Director, een rol waarin hij met succes de operationele efficiëntie en bedrijfsprestaties verbeterde.

Vanaf juni 2024 is Joris Clavie benoemd tot Managing Director van BYD Belux. Zijn uitgebreide ervaring en dynamische leiderschap zullen van cruciaal belang zijn om het merk BYD door de volgende fase van groei en innovatie te loodsen.

“We zijn verheugd om Joris Clavie de verantwoordelijkheid van BYD voor de Belgische en Luxemburgse markt toe te vertrouwen. We zijn ervan overtuigd dat hij dit wereldwijd toonaangevende NEV-merk (new energy vehicles) naar verdere groei zal leiden en naar het volgende niveau zal tillen”zegt Glafkos Persianis, Inchcape CEO voor Europa & Afrika. “Zijn uitgebreide ervaring en dynamisch leiderschap zullen van groot belang zijn om ons bedrijf door de volgende ontwikkelingsfase in België en Luxemburg te loodsen. We zijn ervan overtuigd dat Joris ons vermogen om uitzonderlijke waarde te leveren aan onze klanten en partners zal versterken. Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om zijn voorganger Alexey Krapotkin te bedanken, die met succes de introductie van BYD op de Belux-markt heeft geleid sinds de komst van het merk BYD in Europa eind 2022 en een competent en betrouwbaar team heeft opgezet.”

Joris Clavie sprak zijn enthousiasme uit over zijn toetreding tot het BYD Belux-team: “Ik ben vereerd om de rol van Managing Director op me te nemen op zo’n cruciaal moment voor het bedrijf. BYD Belux bevindt zich in de voorhoede van de auto-industrie en ik ben enthousiast om bij te dragen aan het voortdurende succes en om de toekomst van duurzame mobiliteit in de Belux-regio te helpen vormgeven.”

Als Managing Director zal Joris Clavie toezicht houden op alle aspecten van de activiteiten van BYD Belux en zich richten op strategische groei-initiatieven, het uitbreiden van de aanwezigheid van het merk op de markt en het stimuleren van een cultuur van innovatie en expertise. Zijn leiderschap zal van cruciaal belang zijn bij het stimuleren van de toewijding van het bedrijf om geavanceerde elektrische voertuigen en duurzame mobiliteitsoplossingen te leveren aan klanten in België en Luxemburg.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

BYD by GSL 6010 COUILLET
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine