Inchcape gaat BYD invoeren

BYD Han

Inchcape, invoerder van Toyota en Lexus in ons land, breidt zijn portefeuille uit met het Chinese merk BYD (Build Your Dream), ’s werelds grootste producent van geëlektrificeerde wagens.

Het nieuws werd nog niet officiëel bevestigd, maar volgens Autonieuws is de deal al rond: naast Toyota en Lexus zal Inchcape ook het Chinese merk BYD in ons land invoeren. Inchcape heeft ervaring met de invoering van Chinese merken, want in het buitenland heeft het contracten met Chinese autobouwers, zoals Geely, JAC Motors, Changan en Maxus.

Na Geeley (onder meer Volvo, Polestar, Lynk&Co) en Chery is BYD trouwens de grootste producent van voertuigen ter wereld. Bovendien heeft het merk een streepje voor op de EV-markt, als grote batterijenproducent. BYD bouwt onder meer elektrische bussen en utilitaire voertuigen, van bestelwagens tot vorkheftrucks. En ook bij de personenwagens gaat het vlot, want BYD verkocht tijdens het eerste en tweede kwartaal van dit jaar niet minder dan 641.000 (deels) elektrische auto’s in China, waarmee het qua aantallen Tesla -dat 564.000 autos bouwde in de eerste jaarhelft- onttroont. Noteer wel dat Tesla enkel 100% EV’s verkoopt, daar waar BYD ook (plug-in) hybrides aan de man brengt. Desalniettemin brengt BYD zich graag naar buiten als de grootste producent van elektrische wagens…

BYD Tang

Welke modellen?

Onze bronnen weten nog niet helemaal op welke manier de wagens in ons land verkocht zullen worden. Er wordt zelfs gedacht aan een online model, zoals bijvoorbeeld bij Polestar het geval is. Ook over de in te voeren modellen wordt nog nagedacht, al ligt het vermoeden op de BYD Tang en Han.

De Tang is een elektrische SUV met een vermogen tot 500 pk en een accupakket dat 82 tot 108 kWh groot is. Volgens de Chinese cyclus zou je daar maar liefst 730 km mee moeten kunnen rijden. De Tan is dan weer een berline, goed voor zo’n 600 km autonomie dankzij zijn accu van 77 kWh. Noteer wel dat de Chinese cyclus iets gunstiger is voor EV’s dan WLTP bij ons en dat je die autonomiecijfers beter met een korreltje zout neemt.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending